Foto: Publicitātes foto

Uz laiku slēgts Kaņepes Kultūras centrs, kas Rīgā, Skolas ielā, jau divarpus gadus pulcējis rīdziniekus un pilsētas viesus uz dažādiem izklaides, kultūras un izglītojošiem pasākumiem.

"Kaņepes Kultūras centrs uz laiku līdz sešām nedēļām diemžēl ir spiests atkal aizvērt durvis, jo izrādās, ka īrējam telpas, kuru reģistrētā funkcija ir dažādu sociālo grupu kopmītnes, kurās nedrīkst baudīt kultūras notikumus publiski.

Nezināšana neatbrīvo no atbildības," savā "Facebook" lapā raksta Kaņepes kultūras centrs.

Kaņepes kultūras centra administrācijā paskaidroja, ka centrs ticis slēgts pēc tam, kad Rīgas būvvalde konstatējusi, ka dokumentos centram nav saskaņotas "pareizās funkcijas". Patlaban Kaņepes kultūras centrs kārto dokumentus, lai saskaņotu centra darbību atbilstoši prasībām.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka centrs, kas atrodas Skolas ielā 15, savu darbību sāka 2011.gada vasaras beigās. Kaņepes kultūras centrā notiek izklaides un kultūras pasākumi. Centra telpās iekārtots arī neliels kinoteātris "Kino Bize", kur tiek izrādītās filmas un notiek diskusijas. Kinoteātris gan janvāra otrajā pusē paziņoja, ka ziemas sala dēļ kādu brīdi - līdz siltāka laika atnākšanai - ieturēs pauzi filmu izrādīšanā.

Iepriekš Kaņepes kultūras centram bija "saķeršanās" ar Rīgas pašvaldības policiju par trokšņošanu un miera traucēšanu, taču policijas piemērotos sodus centrs apstrīdēja tiesā, kas policijas lēmumus atcēla.

Kaņepes kultūras centrs nav vienīgā kultūras iestāde, pret kuru pēdējos mēnešos vērsušās Rīgas pašvaldības iestādes. Rīgas pilsētas Administratīvā komisija producentam Jurim Milleram par ekspluatācijā nenodotu telpu Marijas ielā 20 patvaļīgu izmantošanu teātra izrādēm tika piemērojusi 711 eiro (500 latu) sodu. Piemēroto naudassodu viņš gan ir apstrīdējis tiesā.

Pagaidām dzīvoklis Marijas ielas 20.nama 5.stāvā publiskiem pasākumiem vairs netiek izmantots. Millers sacīja, ka viņa plānotie pasākumi notiks "citās telpās un citā mērogā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!