Foto: LETA

Reaģējot uz trešdien, 22. februārī, Ogres novada pašvaldības preses konferencē izskanējušo ziņu, ka Ogres novada pilsoniskās attīstības un sadarbības biedrības iesniegtais pieteikums Ogres Vēstures un mākslas muzeja atbalsta pasākumam netiks saskaņots, pašvaldībā ir iesniegts jauns pieteikums.

Kā "Delfi" informē biedrības pārstāve Elīna Grīnhofa, pieteikums iesniegts atbalsta pasākumam tajā pašā datumā, vietā un laikā – 23. februārī pulksten 18 pie Ogres muzeja. Tas pamatots ar steidzamību, kā to paredz likums "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem": "Ja par notikumu, saistībā ar kuru šis pasākums tiek rīkots, objektīvi nebija iespējams uzzināt agrāk kā 10 darbdienas pirms tā, pieteikumu par sapulces, gājiena vai piketa rīkošanu iesniedz pēc iespējas agrāk, bet ne vēlāk kā 24 stundas pirms plānotā pasākuma norises."

Oficiālu atteikumu no pašvaldības relīzes rakstīšanas brīdī biedrība vēl nav saņēmusi, tāpēc var atsaukties tikai uz preses konferencē izskanējušo, norāda Grīnhofa. Norādītie atteikuma iemesli ņemti vērā, rakstot jauno pieteikumu, līdz ar ko pašvaldībai nevajadzētu būt pretenzijām šādas mierpilnas pilsoniskas iniciatīvas saskaņošanai.

Biedrība izsaka cerību, ka Ogres novada pašvaldība nemēģinās atrast jaunus iemeslus pieteikuma noraidīšanai un ka 23. februārī pulksten 18 iedzīvotāji varēs pulcēties saskaņotā un miermīlīgā atbalsta pasākumā pie Ogres Vēstures un mākslas muzeja.

Jau ziņots, ka šī gada janvāra beigās pēc publikācijas "Delfi" plaša mediju uzmanība tika pievērsta Ogres domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) iecerētajai Krievijas oligarha un Eiropas Savienības sankcijām pakļautā Pjotra Avena porcelāna izstādei, ko bija plānots atklāt šī gada 1. februārī. Izstāde tika atcelta, bet muzejs atklāti pauda savu neapmierinātību ar Ogres pašvaldības iejaukšanos izstāžu rīkošanas darbā. Latvijas Radio 17. februārī ziņoja, ka Ogres pašvaldība vērsusi sankcijas pret muzeju – atceltas ieplānotās izstādes, kā arī dome lēmusi nepaaugstināt muzeja darbinieku algas, neskatoties uz to, ka iepriekš tas ticis solīts. Šobrīd Ogres muzejs ir slēgts.

Iepriekš tika ziņots, ka šī gada 23. februārī pulksten 18 pie Ogres Vēstures un mākslas muzeja notiks atbalsta akcija "Demokrātija ir trausla kā porcelāns", ko rīko Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrība. Savukārt Ogres pašvaldības rīkotajā preses konferencē 22. februārī atļauja atbalsta akcijai netika dota, to pamatojot ar to, ka organizatori publiskajā telpā aicinājuši uz sapulci ierasties maskās, slēpjot savu identitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!