Foto: DELFI

Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē 28. novembrī notiks Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstītās "LNO akadēmijas" atklāšanas pasākums. Tajā piedalīsies LNO direktors Andrejs Žagars, mecenāte Ināra Tetereva, "LNO akadēmijas" pasniedzēji un jaunie mākslinieki, portālu "Delfi" informē Teterevu fonda pārstāvji.

"LNO akadēmijas" mērķis ir jauno mākslinieku apmācība, palīdzot uzsākt profesionālās gaitas operas teātrī, kā arī nodrošinot mākslinieku profesionālo tālākizglītību un pilnveidošanos.

"LNO ir Latvijā vienīgais profesionālais operteātris, ar kura sasniegumiem lepojamies nacionālajā un starptautiskajā mērogā. LNO konsekventi demonstrē augstu māksliniecisko sniegumu un vienlaikus ir arī karjeras tramplīns vietējiem un ārvalstu jaunajiem māksliniekiem. Fonda un LNO sadarbība stiprinās un sekmēs aizvien jaunu izcilību veidošanās procesu," atzīmē mecenāts Boriss Teterevs.

"Jau kopš 1996. gada viens no LNO stratēģiskajiem darbības virzieniem ir jauno talantu atklāšana un apmācība, savukārt kopš 2010. gada opera kļuvusi par ENOA (Eiropas Operu akadēmiju apvienības) pilntiesīgu dalībnieci. Esam uzkrājuši zināšanas, pieredzi un tradīcijas, kuru tālāknodošanai un apmaiņai ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu dibinām "LNO akadēmiju", kas palīdzēs jaunajiem māksliniekiem pēc studijām augstskolā uzsākt profesionālās gaitas LNO un starptautisku karjeru ārvalstīs," stāsta LNO direktors Andrejs Žagars.

2010. gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu ar nolūku atbalstīt izcilas un sabiedrībai noderīgas labdarības iniciatīvas. Fonds sniedz atbalstu arī izglītības jomai. Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010. gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām. 2010. gadā Inārai Teterevai pasniegta Lietišķo sieviešu apvienības gada balva nominācijā "Dāsnākā mecenāte", bet 2011. gadā mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, bet 2012.gadā mecenāti tika atzīti par Gada rīdziniekiem 2012.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!