Foto: Publicitātes foto
Tuvāko gadu laikā Jelgavā plānota būtiska ielu un apkārtnes rekonstrukcija, līdz ar to pagaidām vēl nav tālredzīgi uzstādīt pieminekli dziedātājai Norai Bumbierei, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta.

Viņa norādīja, ka tuvāko gadu laikā Jelgavā plānota būtiska ielu un apkārtnes rekonstrukcija, kas dažās vietās pilnībā mainīs pilsētvidi. Tāpēc nav tālredzīgi uzstādīt pieminekli pilsētvidē pirms tās rekonstrukcijas un pēc laika to demontēt.

Lēmums par pieminekļa uzstādīšanas vietu patlaban esot Jelgavas pašvaldības risināmo uzdevumu sarakstā.

Klismeta arī pavēstīja, ka tēlnieks Pauls Jaunzems vēl nav pašvaldībā saskaņojis dziedātājas pieminekļa galīgo variantu, jo tā kompozicionālais risinājums ir jāveido atbilstoši konkrētajai pilsētvidei. Patlaban no Noras Bumbieres fonda saņemti vairāki iespējamie pieminekļa izvietojuma varianti – Jelgavas Kultūras nama priekšlaukums, skvērs pie Studentu kluba, Stacijas parka teritorija vai Kultūras nama skvēra teritorija.

Kopējās pieminekļa izmaksas ir aptuveni 8500 latu, 5000 latu tam ziedoja "Latvijas valsts meži". Ziedojumus piemineklim sāka vākt 2009.gadā.

Nora Bumbiere dzimusi 1947.gada 13.martā, mirusi 1994.gada 12.janvārī. Leģendārā latviešu estrādes dziedātāja uzstājās kopā ar ansambli "Modo" un duetā ar Viktoru Lapčenoku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!