Šī gada 4., 5. un 6. augustā Mežaparka Lielajā estrādē savienosies divas tradīcijas – dziesma un deja, kur zelta fondu no koru un deju repertuāra dzīvajā izpildījumā pavadīs 12 mūziķu grupa. Pirmdien, 1. augustā, notika mūziķu pirmais kopmēģinājums komponista un koncertuzveduma muzikālās daļas vadītāja Uģa Prauliņa vadībā.

Koncertuzveduma nosaukums "Dziesma dejo. Deja skan" ir arī formas apzīmējums, jo dejotāji arī dziedās un koristi arī dejos dejos. Repertuārs sastāv no visiem labi zināmiem koru un deju numuriem, kā arī jaunrades, tādēļ komponists un muzikālās daļas vadītājs Uģis Prauliņš ir izveidojis vienotu skaņas dizainu visam koncertuzvedumam un nokomplektējis 12 mūziķu "bandu", jo viss uzvedums notiks "dzīvajā" izpildījumā.

Komponosts Uģis Prauliņš saka: "Šī ir mūsu zvaigžņu komanda, daudzpusīgs orķestris, tai ziņā, ka šeit ir gan pazīstami tautas mūzikas pārstāvji, gan džeza mūziķis, gan akadēmiskie mūziķi. Mēs strādājam dejotājiem, nevis otrādi. Šoreiz neizmantosim metranomu, jo tas būtu samērā nedzīvi. Tempu turēs bundzenieks, kas mums ir rūdīts, kura uzdeums un prasmes ir tādas, ka viņš to māk un viņam tas būs jādara." Uz ko bundzenieks Mareks Logins atbild, ka laipni gaidīs dejotāju skatienus, lai noķertu pareizo tempu.

Uzveduma mūziķu sastāvs: Kristīne Kārkle-Kalniņa - balss, vijole; Andis Klučnieks – flautas, Edgars Kārklis – dūdas, Reinis Puriņš – trompete, Otto Trapāns – vijole, Kaspars Gulbis – akordeons, Jānis Pelše – taustiņinstrumenti, Uģis Prauliņš – taustiņinstrumenti, Latvīte Cirse – kokles, Ilze Grunte – ģitāras, Andris Grunte – bass, Mareks Logins – sitaminstrumenti.

Ņemot vērā skatītāju pieprasījumu tiek atvērta arī biļešu tirdzniecība uz 4. augusta ģenerālmēģinājumu. Biļetes "Biļešu paradīzes" tirdzniecības kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!