Gatavojoties konkursam par Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027 titula iegūšanu, Ogre piedāvā noskatīties video vizītkarti ar saukli "Iegriežam Ogri!", kurā parādītas pilsētas skaistākās vietas un izcelti cilvēki, kas aktīvi piedalās pilsētas dzīvē.

Kā vēsta pilsētas Tūrisma informācijas centra pārstāvji, video redzami ogrēnieši - mūziķi, mākslinieki, sportisti, kā arī citu profesiju un hobiju pārstāvji, kuru nodarbošanās liek lepoties ar sasniegto, kā arī radīt tikai Ogrei raksturīgo gaisotni un auru. Videoklipa tapšanā iesaistīti aptuveni 70 vietējie iedzīvotāji un uzņēmēji, savukārt muzikālajam pavadījumam izmantota ogrēnieša, "Opus Pro" ģitārista Harija Zariņa, populārās dziesmas "Tu un es" aranžija.

Kampaņa "Iegriežam Ogri!" veidota, lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību kultūras procesiem pilsētā un novadā. Tās mērķis ir aicināt vietējos iedzīvotājus iesaistīties dažādās aktivitātēs, rosināt un atbalstīt jaunas iniciatīvas, lai sekmētu radošuma izpausmes savā dzīves vietā. Kampaņa "Iegriežam Ogri" ir viena no pirmajām iniciatīvām Ogres pilsētas virzībā uz titulu "Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027". Tās ietvaros jūnijā norisināsies dažādas aktivitātes, kurās iesaistītas iestādes un organizācijas, uzņēmumi un arī vietējie iedzīvotāji.

Projekts "Eiropas Kultūras galvaspilsēta" ir viena no pazīstamākajām Eiropas Savienības iniciatīvām. Eiropas Kultūras galvaspilsētas tituls līdz šim rotācijas kārtībā bijis vairāk nekā 50 Eiropas Savienības dažādu valstu pilsētām. 2027. gadā Eiropas Kultūras galvaspilsētas nosaukums tiks piešķirts vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!