Foto: Publicitātes attēli
1.jūnijā Itālijas pilsētā Venēcijā tiks atklāta 55. Starptautiskās mākslas izstāde, pazīstama arī kā Venēcijas biennāle. Šogad Latvijas paviljonā tiks izstādīti Kriša Salmaņa un Kaspara Podnieka darbi, kas apvienoti ekspozīcijā "Ziemeļi – Ziemeļaustrumi".

Kriša Salmaņa veidotā kinētiskā instalācija - telpas vidū pie jumta kores ar galotni uz leju būs piestiprināts astoņus metrus garš koks, kurš, šūpojoties kā svārsts ar apmēram 4 m/s ātrumu, radīs vieglu vēja skaņu. Pirms došanās uz Venēciju Krišs Salmanis veica koku "kastingu". "Delfi" lasītājiem tika piedāvāts uzminēt, kurš no 10 kokiem ir kļuvis par mākslinieka instalāciju.

Konkurss norisinājās no 14. līdz 28.maijam, un nu ir noskaidrojies viens laimīgais, kurš ticis pie vērtīgas balvas - 'airBaltic' dāvanu kartes 200 eiro vērtībā! Tā ir "Delfi" lasītāja Inga, e-pasts: saul******@gmail.com (konkursa rīkotāji ar jums sazināsies).

Portāls "Delfi" šogad ir Latvijas delegācijas informatīvais partneris Venēcijas biennālē, tāpēc turpināsim informēt lasītājus gan par mūsu mākslinieku sniegumu tālajā Itālijā, gan izstādes aktualitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!