Foto: LETA
2013. gada 28. aprīlī pulksten 12 pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers un kamerorķestris "Kremerata Baltica" sniegs Likteņdārzam veltītu koncertu Lielajā ģildē. Koncertā skanēs P. Vaska "Epifānija", kā arī L. Desjatņikova, D. Tabakovas, G. Pelēča un citu autoru opusi, kas ir īpaši veltījumi Gidonam Krēmeram un kamerorķestrim "Kremerata Baltica".

Pēc koncerta notiks mākslas darbu labdarības izsole, kurā interesenti varēs iegādāties rokrakstus, fotogrāfijas, grafikas, gleznas, plakātus, porcelānu, tēlniecības un dizaina darbus. Viens no "Kokneses fonda" dibinātājiem - Rundāles pils direktors, gleznotājs Imants Lancmanis - izsolei dāvina gleznu "Rundāles augusta pušķis". Izcilā fotogrāfe Inta Ruka ziedo savu fotogrāfiju "Nataša", un arhitekts Gunārs Birkerts - "Gaismas pils" skici. Savu rokrakstu ziedojusi Fonda padomes locekle Māra Zālīte. Latvijas institūta direktore Karina Pētersone ziedojusi sava tēva, režisora Pētera Pētersona un dzejnieka Imanta Ziedoņa rokrakstu, vēsturiski nozīmīgus dokumentus - savas vecmātes Emīlijas Dreifeldes - izsūtītās apliecību ziedojusi mākslas zinātniece, politiķe Sandra Kalniete, bet zinātnieks Jānis Stradiņš ziedo savu rokrakstu, uzmetumu dokumentam, kas nostiprināja LR Satversmē latviešu valodu kā valsts valodu. Fonds ir pateicīgs par Astrīdas Jansones un Ilzes Valdmanes dāvinājumiem, kā arī Rozenbergu ģimenes, Vītolu ģimenes, Tirzītes Bromultes un Valda Opmaņa dāvinājumu. Uzņēmējs Guntis Belēvičs ziedo virkni mākslas darbu un Riharda Zariņa naudas zīmes ar Romanovu dinastijas portretiem. Šogad, Latvijas lata 20 gadu jubilejas gadā, izsolē varēs iegādāties arī monētas, kuras ziedo Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimšēvics.

Latvijas mākslinieki vai viņu tuvinieki, ziedojot pusi no izsolei nodoto darbu sākuma cenas, būtiski veicina dārza tapšanu. Izsole piedāvā darbus, kuru autori ir Leons Balodis, Anda Bankovska, Valdis Brauns, Egons Spuris, Māris Bišofs, Mārīte Elksne, Paulis Liepa, Ieva Markēviča-Caruka, Jānis Murovskis, Lāsma Pujāte, Ausma Šmite, Agate Apkalne, Kaspars Brambergs, Artis Bute, Daina Dagnija, Sigita Daugule, Lilija Dinere, Miķelis Fišers, Anna Heinrihsone, Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Rasa Jansone, Ilze Jaunberga, Ieva Jurjāne, Ernests Kļaviņš, Tatjana Krivenkova, Eduards Metuzāls, Aleksandrs Stepanjans, Māra Vaičunas, Signe Vanadziņa, Andris Vītoliņš, Kārlis Vītols, Marta Zariņa-Ģelze, Gunārs Lūsis, Laimonis Šēnbergs, Ingūna Skuja un Melisa Bradena, Gļebs Panteļejevs, Roberts Diners, Ivars Drulle, Olga Šilova un Solveiga Vasiļjeva. Izsoles katalogs elektroniski apskatāms - http://izsole.liktendarzs.lv/. Pasākumā saņemtie līdzekļi tiks ieguldīti amfiteātra būvniecībā.

Pirms izsoles - no 22. līdz 28. aprīlim no pulksten 12 līdz 19 (izsoles dienā - no pulksten 10 līdz izsoles beigām) - visi darbi būs apskatāmi izstādē Lielajā ģildē. Izstādes atklāšana 22. aprīlī pulksten 18. Tās laikā būs iespēja arī reģistrēties izsolei un iegādāties izsoles katalogu. Izsoles organizators - SIA "Izsoļu nams".

Biļetes uz koncertu nopērkamas www.bilesuparadize.lv un "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās. Cena - no 5 līdz 25 latiem. Vairāk par projektu - www.liktendarzs.lv.


Mākslas darbu attēli:

Imants Lancmanis. Rundāles augusta pušķis. 2012, audekls, eļļa. Fotogrāfs Normunds Brasliņš.

Miķelis Fišers. Vēsa nakts Itālijas Alpos. 2007, audekls, eļļa. Fotogrāfs Normunds Brasliņš.

Andris Vītoliņš. Prāta fragmentācija. 2010, audekls, akrils. Fotogrāfs Normunds Brasliņš.

Olga Šilova. Amēlija (Amelia Earhart). 2012, digitālā druka. Fotogrāfs Jānis Deinats.

Gļebs Panteļejevs. Modesta jaunība. Riharda jaunība. Diptihs. 2007, bronza, akmens. Fotogrāfs Paulis Postažs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!