Foto: Publicitātes foto

8. septembra vakarā Rīgā norisināsies jau 13. mūsdienu mākslas forums "Baltā nakts", aicinot ikvienu iepazīt laikmetīgo mākslu, klausīties mūziku, dejot līdz rīta gaismai, baudīt dzeju un ļauties radošam bezmiegam. Turklāt dažādas "Baltās nakts" norises gaidāmas ne tikai Rīgas centrā, bet arī apkaimēs – iespējams, tieši ārpus galvaspilsētas galvenajām ielām un laukumiem meklējama īstā "Baltās nakts" maģija. Sagaidot vērienīgo mūsdienu kultūras festivālu, piedāvājam 10 interesantu notikumu izlasi, bet visa "Baltās nakts" programma atrodama festivāla mājaslapā.

Atgādinām, ka īpašu programmu "Baltajai naktij" piedāvā arī citi festivāli – nule atklātais "Survival Kit" Rīgas cirkā, "Dzejas dienas", "Skaņu mežs", kā arī pirmā Starptautiskā Rīgas laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA), kas īpaši daudzveidīgas norises visa vakara garumā piedāvās bijušajās LU Bioloģijas fakultātē, Kronvalda bulvārī 4.

Rīgu iekaro igauņi – meklē viņus pilsētas ielās!

Foto: Publicitātes foto

Laikmetīgās kultūras foruma "Baltā nakts 2018" laikā dažādos Rīgas gājēju zonu līmeņos tiks atklāti unikāli ielu mākslas objekti – dažādi vēsturiski igauņu kultūras tēli, ko varēs "iedzīvināt" ar papildinātās realitātes palīdzību.

Organizācija "Noar" īstenojusi Igaunijas valsts simtgades projektu "(R)estart Reality: Digital Street Art" un, kopā ar anonīmo mākslinieku Edward fon Lõngus, apceļojusi 11 Eiropas galvaspilsētas (Romu, Parīzi, Londonu, Helsinkus u.c.), atstājot daļu no Baltijas kultūrvēstures pie autobusu pieturām, uz ēku brandmūriem, jumtiem, tuneļos un citur. Projekta noslēgums un vairāku objektu izveide tiek īstenota Rīgā, tādējādi akcetējot abu kaimiņvalstu simtgadi.

Projekts radies iedvesmojoties no Igaunijas vēstures un valstij nozīmīgiem cilvēkiem, kas veidojuši mūsu kaimiņu zemes kultūras dzīvi. Šīs senās vērtības ieceltas mūsdienu pasaulē, izmantojot laikmetīgu ielu mākslas tradīciju – papildinātās realitātes (augmented reality) tehnoloģiju. Melnbaltos gleznojumus iespējams skenēt, izmantojot viedierīču programmu "Restart Reality App" un tie iegūst multimediālu dinamiku – vērpjamais ratiņš kļūst krāsains un sāk strādāt, vīrs, kas sēž un akmens, patiesībā lēnām pakšķina pīpi un trīs igauņu tantiņas taisa pašiņus savos jaunajos "iPhone".

Pirmā objekta atklāšana notiks 8. septembrī pulksten 19.00 13. janvāra ielas gājēju tunelī pie izejas uz autobusu un tramvaju pieturu. Pasākumā gaidāma laikmetīgās dejas kompānijas "Ārā" un Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas mākslas studentu performance (performances arī pulksten 22.30 un 23.30), savukārt otrs objekts iedzīvosies Kalnciema kvartālā, kur pulksten 20.30 tiks atklāta arī fotoizstāde.

Projektam var sekot līdzi "Initium" "Facebook" lapā.

'Baltās nakts' 'Elektrošoks' tramvajā un karnevāliska vizināšanās pa Rīgu

Foto: Publicitātes foto / Reuters/Scanpix / Shutterstock / Publicitātes attēli

"Baltajā naktī" Rīgas ielās kursēs divi tematiski mākslinieciskie tramvaji – "Straume mirdz" ar Baltijas valstis vienojošu mākslas un DJ programmu, kā arī jau tradicionālais Radio NABA tramvajs ar studiju tajā. Abi tramvaji no pulksten 18.00 līdz 23.00 kursēs maršrutā Ausekļa iela – Ezermalas ielas (Rīgas zoo), bet pēc 23.30 maršruts tiks saīsināts līdz Otrajiem Meža kapiem.

Tramvajā "Straume mirdz" visu brauciena norisināsies Baltijas valstu elektronisko mūziķu performances: No pulksten 18.00 līdz 21.00 Curacao Connexion (Lietuva), no pulksten 21.00 līdz 00.00 – Firejose (Igaunija), bet no pulksten 00.00 līdz 3.00 – Urbanstep & Puffin (Latvija).
Savukārt Radio NABA tramvajā no īpaši izveidotās radio studijas kopā ar zaķiem, instruktoriem, konduktoriem, multeņu tēliem un sirreālām būtnēm tiks raidīts ētera viļņos Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA kanālā, FM 95,8 un internetā.

"Elektrošoks" būs psihedēlisks karnevāls tramvajā ar muzikālām performancēm, elektroniskiem ritmiem, hipnotiskām gaismu un krāsu saspēlēm. Pasažieru skaits ir ierobežots, tāpēc priekšroka tiks dota cilvēkiem, kuri būs tērpušies maskās un karnevāla tērpos. Ar muzikāli performatīviem priekšnesumiem uzstāsies Āfrikas ritmu meistars Nils Īle un apvienība "Kanisaifa", savu eksperimentālo darbnīcu iedarbinās "Dr.Klisicka Laboratorija", savukārt pusnaktī gaidāma seksuāli pielādēta mūzika "The Bubble Gum expLOTION" izpildījumā. Bet vakara programmu ar elektriskiem mūzikas ritmiem noslēgs DJ SairaM.

Programmu jau no pulksten 18.00 veidos raidījuma "Partitūra" veidotājs DJ Tanheizers, raidījumu "Nabarīts", "KŪL", "Melnā kaste", "Ej apskrieties!" veidotāji, kā arī Frankenšteins, zaķi, konduktori un citi sirreālie tēli.

"Radio NABA" tramvaja grafiks.

Otras Radio NABA rīkotais '"Baltās nakts" pasākums – "Videogrāfija" – norisināsies pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, atspoguļujot videomākslas un mūzikas mijiedarbības spēku.

Koncertprogrāmmā uz vienas skatuves apvienoti vizuālās, video un audio mākslu pārstāvji no Īrijas, Vācijas, Grieķijas, Lielbritānijas un Latvijas.

Mākslinieka Voldemāra Johasona darba 'Okeanos' pirmizrāde

Foto: Publicitātes foto

Mākslas muzejā "Rīgas birža" "Baltās nakts" laikā notiks mākslinieka Voldemāra Johansona instalācijas "Okeanos" pasaules pirmizrāde. Video darbs būs apskatāms no pulksten 19.00 līdz 01.00.

Instalāciju tiek aprakstīta ar eņģeļa Kasiēla (Vima Vendersa filma "Tik tālu, tik tuvu!". 1993.) novērotā cilvēku apsēstību ar objektu grafisku attēlojumu un simulakriem, kas sniedzas tik tālu, ka atveidojums top nozīmīgāks par objektu vai pieredzi.

"Šis darbs ir vizuāla plūsma, kur ļoti lielā ātrumā tiek atveidoti šajā brīdī interneta lietotāju publicēti attēli. Tie tiks ņemti no dažādiem sociālajiem medijiem, ko izmanto vairums pasaules iedzīvotāju. "Okeanos" ir eksperimentāls darbs, kas līdz šim nav izstādīts," stāsta mākslinieks Voldemārs Johansons.

Mākslinieka Voldemāra Johansona veidotais "Okeanos" darbojas kā īstermiņa atmiņas cilpa, uztverot aktuālās tendences Interneta lietotāju publicētajā attēlu plūsmā. Šie plūdi tiek pārvirzīti telpiskā 3D visumā, kur brāžas attēlu straume ar ātrumu, kas pārsniedz cilvēka uztveres spēju patērēt redzes sajūtas. Rezultāts ir vizuālas informācijas pārsātinājums, kas satur attēlu pārbagātību, kamēr paši attēli paliek apslēpti kustības straujumā un žilbinošā attēlu troksnī. Attēli ir gandrīz neredzami, tie gāžas virsū neizšķiramā straumē, kļūstot par vizuālu troksni.

Šis eksperimentālais kairinājums nav iepriekš pārbaudīts klīniskos pētījumos, tādēļ atbildība par vēlamo seansa ilgumu jāuzņemas pašiem skatītājiem, uzsver instalācijas veidotājs.

"Okeanos" skatītājiem dos iespēju sekot līdzi aktuālajai attēlu straumei, pavadot pasākuma vietā sešas minūtes vai sešas stundas. Instalācija novietota Mākslas Muzeja "Rīgas birža" ātrijā, Doma laukumā 6.

Dzejas lasījumi ziloņu aplokā

Foto: Publicitātes attēls

"Baltās nakts" laikā savdabīgs un netradicionāls pasākums ar nosaukumu "Dzejnieki un citi zvēri" gaidāms Rīgas zoodārza vecās ziloņu mājas pastaigu laukumā, kur trīs stundu garumā notiks pazīstamu Latvijas dzejnieku lasījumi.

Pasākuma idejas pamatā ir netradicionāla pieeja dzejas lasījumiem, nostādot autorus neierastā vidē – dzīvnieku pastaigu laukumā, turpretī publika notiekošo vēros no skatītāju platformas.

Dzejas lasījumi notiks 8. septembrī no pulksten 20.00 līdz 23.00.

Pasākuma ietvaros savdabīgo izaicinājumu uzstāties tik netradicionālā vidē pieņēmuši dzejnieki Svens Kuzmins, Toms Treibergs, Eduards Aivars, Inga Gaile, Ronalds Briedis, Sergejs Timofejevs, Ieva Rūpenheite, Henriks Eliass Zēgners, Krišjānis Zeļģis, Kristaps Vecgrāvis, Amanda Aizpuriete, Edvīns Raups, Semjons Haņins un Madara Gruntmane.

Pasākuma laikā ieeja zoodārzā būs no Meža prospekta ieejas, bet pārējā zoodārza teritorija apmeklētājiem būs slēgta.

Brektes un Svilāna izstāde un performance 'Lūk, kā šeitan dzīvo!'

Foto: Publicitātes foto

Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa 8. septembrī no pulksten 19.00 līdz 01.00 būs iespēja piedzīvot mākslinieku Kristiana Brektes un Modra Svilāna audiovizuālo izstādi un performanci "Lūk, kā šeitan dzīvo!".

Audiovizuālā izstāde un performance, ko veidos atzinību guvušie mākslinieki, tapusi iedvesmojoties no pirms vairāk kā 200 gadiem tapušās nezināma latviešu mākslinieka amatiera gleznas ar tādu pašu nosaukumu "Lūk, kā šeitan dzīvo!". 1813. gadā gleznotais eļļas mākslas darbs, par spīti, amatieriskajām neveiklībām atainojumā, ir ievērības cienīgs ar to, ka tajā pirmoreiz atainota latviešu zemnieku sadzīves aina – pie kroga galda ar alus krūkām piesēduši latviešu zemnieki, tiem blakus sieva basām kājām, pie kājām nemākulīgi atainots suns.

Abi mākslinieki savā izstādē "Lūk, kā šeitan dzīvo!" izmanto amatiera gleznu kā parafrāzi par mūsdienu latviešu dzīves ainu un šī brīža sabiedrības noskaņojumu, eksponējot kinētisku skaņas objektu grupu, kas tapusi no dažādiem vidē atrastiem materiāliem. Izteiksmīgās un izmērā apjomīgās skulptūras tiks papildinātas ar neonā izgatavotiem simboliskiem tēliem un latvietim saprotamiem zīmju kodiem, kas savienoti ar gaismas partitūrām, reflektējot par to, kā latvietis dzīvo šodien un to, kas tad mūs īsti sagaida nākotnē.

Ieeja bez maksas. Rīgas mākslas telpa atrodas Kungu ielā 3.

Iespēja skūpstīties tiešsaistē

Foto: Publicitātes attēls

"Baltās nakts" programmā jauno mediju kultūras centrā RIXC norisināsies nīderlandiešu mākslinieku līdzdalības performance "Virtuālais skūpsts" (Kissing Data). Kārena Lansele un Hermens Mātss seansos visas nakts garumā demonstrēs, kā skūpstu un tā intimitāti var pārnest tiešsaistē.

Projekts "Virtuālais skūpsts" turpina izpēti par jaunākajām tehnoloģijām saistībā ar dažādiem sociālajiem aspektiem, lai izstrādātu interfeisu, kas savieno vairāku cilvēku smadzeņu signālus. Tādējādi tiek mērīta ne tikai divu skūpstā iesaistīto cilvēku smadzeņu aktivitāte, bet arī to cilvēku, kuri noskatās uz šo skūpstu. Instalācija RIXC galerijā ir smadzeņu datu vizualizācija un sonifikācija – smadzeņu reakcijas simfonija, ko kopā veido gan performances dalībnieki, gan tās skatītāji.

RIXC galerija atrodas Lenču ielā 2, Rīga. Izstādes atklāšana un pirmā līdzdalības performance sākies pulksten 18.00, un atkārtosies ik stundu līdz pat 2.00 naktī.

Paralēli RIXC laboratorijā apmeklētājiem būs skatāma arī Liepājas Universitātes jauno mediju mākslinieku virtuālās realitātes un 360 grādu video programma – "Imersīvās ainavas".

Virtuālalās ainavas un emocionālās smadzeņu viļnu vizualizācijas performances "Baltajā naktī" "RIXC" ievada arī savu ikgādējo starptautisko festivālu, kas šogad ar nosaukumu "Globālā kontrole" piedāvās īpašu, Latvijas valsts simtgadei veidotu programmu.

'2Annas' aicina uz labākajām Baltijas īsfilmām un muzikālu performanci

Foto: Kadrs no filmas

Svinot Baltijas valstu simtgades jubilejas, Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" mūsdienu kultūras forumā "Baltā nakts" izrādīs īpaši veidotu programmu ar visās trīs valstīs tapušām īsfilmām. Pasākumu bagātinās muzikālā performance "Fresku improvizācija", kurā ar dzīvo mūziku tiks apskaņota leģendārā 1966. gada dokumentālā filma "Kuldīgas freskas".

Audiovizuālo nakts piedzīvojumu "Fresku improvizācija" skatītāji varēs izbaudīt sestdien, 8. septembrī sākot no pulksten 19.00 starplaikos starp filmu seansiem kinoteātrī "Splendid Palace", bet no pulksten 23.00 – kinoteātrī "K Suns".

Šo kolektīvo mākslas darbu radīs improvizatori – perkusioniste un flautiste Agnese Uzule no Latvijas, ģitārists Dominiks Norkūns no Lietuvas un balss improvizācijas māksliniece Aita Vahere no Igaunijas. Filmai tiks noņemta oriģinālā skaņa, un tās vietā dokumentālās ainas muzikālā improvizācijā apskaņos mākslinieki, veidojot spontānu Baltijas audiovizuālās mākslas paraugu.

"Kuldīgas freskas" ir pirmā dokumentālā filma Latvijas kino vēsturē, kuras ideja balstās uz formu – īsas noveles ar atsevišķiem nosaukumiem. Tā ir filma-mozaīka, kurā savirknētas apmēram 20 dažādas Kuldīgas dzīves ainiņas no 1966. gada vasaras. Autori atceras, ka bijis ārkārtīgi grūti saņemt atļauju sākt filmēt bez iepriekš apstiprināta scenārija, taču fresku forma darba procesā ļāva operatīvi reaģēt uz visu, ko dzīve piedāvā. Rezultātā filmu Kuldīgas freskas var uzskatīt par īstenu kolektīvās daiļrades paraugu, jo idejas filmēšanai piedāvāja visi grupas dalībnieki, asistentus un gaismotājus ieskaitot.

Kinofilmu programmā ir četras labāko Baltijas filmu izlases, tajā skaitā arī šogad uzņemtas. Vairākām Latvijas īsfilmām izrādīšana "Baltās nakts" seansā būs pirmizrāde, tādēļ tās apmeklēs un ar skatītājiem pārdomās dalīsies to veidotāji. Filmas "Piena zobi" komandu pārstāvēs producente Anete Ruperte, mistiskās drāmas "Duna" – režisore Una Cekule un producente Gunda Bergmane, absurdās komēdijas "Esmu divdomīgs" – režisore Elizabete Mežule-Gricmane, un drāmas "Lai bēdāja, kas bēdāja" – režisore Kristiāna Šuksta. Programmā iekļautās Latvijas mākslas īsfilmas "En garde!" komandu pārstāvēs režisors Daniels Joffe. Filma, kas vēsta par aristokrātisko sporta veidu – paukošanu, jau paguvusi plūkt laurus vairākos starptautiskos kinofestivālos.

Izcils džezs bez maksas kultūras pilī 'Ziemeļblāzma'

Foto: Publicitātes foto

"Baltās nakts 2018" programmu šogad iespējams baudīt ne tikai Rīgas centrā, bet arī apkaimēs. 8. septembrī pulksten 21.00 kultūras pils "Ziemeļblāzma" aicina uz audiovizuālu džeza mūzikas programmu "Rothko in Jazz". Apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot muzikāli un vizuāli krāšņu priekšnesumu Māra Briežkalna kvinteta izpildījumā.

Programmas muzikālās tēmas radījuši desmit ievērojami latviešu komponisti – Lolita Ritmanis, Ēriks Ešenvalds, Arturs Maskats, Rihards Dubra, Pēteris Vasks, Jēkabs Jančevskis, Vilnis Šmīdbergs, Jēkabs Nīmanis, Georgs Pelēcis un Raimonds Pauls. Tā kā katra no muzikālajām tēmām ir tapusi komponistiem iedvesmojoties no kāda konkrēta Marka Rotko mākslas darba, lai paspilgtinātu mūzikas un mākslas sintēzi, programmas atskaņošanas laikā uz lielformāta ekrāna tiks projicēti attiecīgie mākslas darbi. Kopējā mūzikas programmas noskaņa ir tuva minimālisma un askētisma stilistikai, ko savos mākslas darbos centies radīt pats mākslinieks.

Audiovizuālo džeza mūzikas programmu "Rothko in Jazz" izpildīs labākie Latvijas un arī visas Baltijas džeza izpildītāji - Māra Briežkalna kvintets: Māris Briežkalns (bungas), Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti), Gints Pabērzs (saksofoni), Edvīns Ozols (kontrabass) un Raimonds Macats (elektriskais čells un mutes harmonikas).

Ieeja bez maksas.

Diskotēka ar dzeju un dzejniekiem Pārdaugavā

Foto: Toms Harjo

MVT Vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/38, 8. septembrī no pulksten 21.00 līdz vēlai nakts stundai ikviens dzejas, mākslas, mūzikas un nakts dzīves mīļotājs aicināts uz dzejas diskotēku "Dzejai vajag skaņu", ko "Baltās nakts" un "Dzejas dienu" noskaņās jau trešo reizi rīko interneta žurnāla "Satori" redakcija kopā ar fondu "Mākslai vajag telpu".

"Katrā kārtīgā dzejnieku ballītē pienāk brīdis, kurā cilvēki sajūk prātā, sāk ekstātiski lēkāt čupiņā vai izpildīt sarežģītas horeogrāfiskas figūras, paralēli cīnoties par vietu pie datora, lai uzliktu jūtūbā dziesmu, kas tieši tagad jādzird visiem, un, gandrīz nepārspīlējot, jāsaka, ka tikai tāpēc vien ir vērts piedalīties dzejnieku ballītē," saka "Satori" izdevēja, biedrības "Ascendum" izpilddirektore Antonija Skopa. "Nāciet un izmantojiet iespēju būt mazliet nenopietniem, dzejai piestāv mazliet neprātīgas ekstāzes."

Šoreiz dīdžeju lomā iejutīsies: Krista Anna Belševica, Arvis Viguls, Aivars Madris, Ausma Perons, Ilmārs Šlāpins, Marija Luīze Meļķe, Kirils V. Ēcis, Lote Vilma Vītiņa, Lauris Veips, Madara Gruntmane, Henriks Eliass Zēgners un Toms Treibergs.

Tāpat pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar grupas "Prāta vētra" un mākslinieka Jāņa Kraukļa kopdarbu, kurā interpretēta Rūdolfa Piņņa glezna "Dārgakmeņi", kas MVT vasaras mājā būs eksponēts līdz 10. septembrim.

Ieeja bez maksas.

Audiovizuāla instalācija ‘Starpstāvoklis. Vibrācija’

Foto: Publicitātes foto

“Baltās nakts” programmā LKA Teātra mājā “Zirgu pasts” tiks īstenota audiovizuāla instalācija “Starpstāvoklis. Vibrācija”. Tie ir pirmatnējās skaņas un attēla meklējumi trīs gadu garumā akadēmiskajā, elektroniskajā mūzikā un video mākslā.

Instalāciju varēs aplūkot 8. septembrī no pulksten 18.00 līdz 02.00 “Zirgu pasta” Karamazovu zālē, Dzirnavu ielā 46.

Skatītāji, instalācijas telpas daudzo ekrānu ietverti, nokļūs mitoloģiskā laivā, kura tos izvizinās caur dažādiem apziņas stāvokļiem, ļaujot pieredzēt skaņas un attēla dzimšanu, kā arī ielūkoties sevī, kur mūs ved mūsu šī brīža apziņas stāvoklis.

"Starpstāvoklis. Vibrācija" ir cikla noslēdzošā daļa, kurā skaņas rašanās ir ne tikai redzama, bet arī sajūtama – kustības impulsa radīta un gaisa molekulas organizējoša. 30 minūšu ilgais process, kuru ir radījuši skaņu mākslinieki Sound Meccano, Anna Ķirse, Andrejs Eigus (Selffish), Linda Leimane, Oskars Herliņš, Platons Buravickis, Ēriks Kiršfelds un video mākslinieki Ieva Balode un Viktors Keino, simboliski izspēlē modulāciju no individuālās uz kolektīvo apziņu.

“Starpstāvoklis. Vibrācija” (2018) ir turpinājums cikla daļām “Starpstāvoklis. Gaisma” (2016) un “Starpstāvoklis. Skaņa” (2017). Instalācija būs redzama un dzirdama.

Instalācija tiks veidota vairākos līmeņos, ļaujot skatītājiem sekot norisei telpā 360 grādu rādiusā, 50 dažādu formu ekrānos.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Papildu sabiedriskais transports un cita praktiskā informācija

Foto: LETA

"Rīgas satiksme" informē, ka mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" pasākuma apmeklētāju ērtībām naktī no 8. septembra uz 9. septembri atsevišķos maršrutos tiks organizēti papildu reisi līdz pulksten 2. 00 no pilsētas centra.

Papildu reisi tiks organizēti, apkalpojot pēc iespējas lielāko daļu Rīgas mikrorajonu un nodrošinot pasažieru nokļūšanu uz/no "Baltās nakts" pasākumiem:

3., 11., apvienotajā 12., 23. un 26. (brauks pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53. autobusa maršrutā;

9., 14., 15.,17., 18., 22, un 27. trolejbusa maršrutā;
|
1., 5., 7., 10. un 11. tramvaja maršrutā.

Plašāku informāciju par "Rīgas satiksmes" piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos "Twitter", "Facebook", "Draugiem.lv".

Savukārt saistībā ar "Baltās nakts" norisēm no 7. septembra pulksten 18.00 līdz 11. septembra pulksten 24.00 tiks slēgta velorikšu, alusipēda, elektromobīļu un zirgu pajūgu satiksme Brīvības pieminekļa laukumā.

Tostarp no 8. septembra pulksten 13.00 līdz 9. septembra pulksten 3.00 aizliegts izmantot skaņu pastiprinošās iekārtas un ielu muzicēšanas priekšnesumus Vērmanes dārzā, bet no 8. septembra pulksten 18.00 līdz 9. septembra pulksten 2.00 aizliegts izmantot skaņu pastiprinošās iekārtas un ielu muzicēšanas priekšnesumus 13. janvāra ielas pazemes pārejā.

Tāpat to būs aizliegts darīt no 7. septembra pulksten 18.00 līdz 10. septembra pulksten 24.00 Brīvības pieminekļa laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!