Foto: LETA

Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktore Evija Smiltniece tomēr nolēmusi neatstāt amatu, vēsta Latvijas Televīzija.

Aprunājoties ar kolēģiem, Smiltniece nolēmusi darbu muzejā nepamest, kā vienu no iemesliem norādot sākto procesu muzeju reorganizācijas virzienā. Smiltniece cer panākt iespējamu labāku risinājumu gan Ogres Vēstures un mākslas muzejam, gan citiem Ogres muzejiem.

Smiltniece 27. martā tika informējusi darbiniekus par nodomu atstāt amatu. Šāds paziņojums sekoja konfliktam starp muzeja un Ogres pašvaldības vadību.

Kā vēstīts, februārī izveidojās konflikts starp Ogres Vēstures un mākslas muzeju un Ogres domes vadību. Muzeja pārstāvji iebilduši pret Ogres mēra Helmaņa ieceri muzejā sarīkot sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena porcelāna izstādi no viņa privātkolekcijas, savukārt no domes vadības sekojis lēmums par muzeja reorganizāciju. Pēc muzeja pārstāvju sniegtās informācijas, esot apturētas arī nākamās izstādes un algu pielikums.

Biedrība, iesniedzot jaunu pieteikumu, norādīja uz to, ka pašvaldības preses konferencē domes vadība paziņoja, ka tā aizliedz Ogres Vēstures un mākslas muzejam komunicēt ar sabiedrību. Jebkura sabiedrībai paredzētā informācija turpmāk muzejam būs jāsaskaņo ar pašvaldības komunikācijas nodaļu. "Šādā aizliegumā ir saskatāms mēģinājums ieviest cenzūru, kas nav pieļaujams demokrātiskā sabiedrībā," teikts biedrības pieteikumā.

Tiesībsargs, vērtējot pašvaldības lēmumu februārī aizliegt "Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrībai" plānoto sapulci, kuras mērķis bija paust atbalstu Ogres vēstures un mākslas muzejam un tā darbiniekiem, secinājis, ka pastāv pamatotas bažas par veidu, kādā Ogres pašvaldība ierobežo iedzīvotāju pulcēšanās brīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!