Foto: VNĪ/Publicitātes foto
Latvijas Okupācijas muzeja (LOM) jaunās pastāvīgās ekspozīcijas tapšanu atbalstījuši desmit Latvijā strādājoši uzņēmumi, kas ekspozīcijas izveidei dāvinājuši nepieciešamos materiālus, kā arī daļu no sniegto pakalpojumu izmaksām apņēmušies segt no savu uzņēmumu līdzekļiem, kopējai atbalsta summa sasniedzot vairāk nekā 60 000 eiro.

Kā informēja LOM pārstāve Inese Jansone, jaunās muzeja ekspozīcijas mākslinieciskās koncepcijas autori un īstenotāji ir dizaina birojs "H2E". Sadarbībā ar LOM, "H2E" pusotra gada laikā ir izstrādājis jaunās ekspozīcijas dizainu.

Pēc Jansones paustā, līdzekļus šīs ekspozīcijas izveidei un telpu iekārtošanai muzejs vācis jau vairāk nekā desmit gadus. Pirmais mērķa ziedojums tikai saņemts 2004.gada maijā, bet patlaban ziedotāju skaits sasniedzis jau 1600. Pateicoties dizaina biroja "H2E" iniciatīvai, pēdējā gada laikā atbalstītāju lokam pievienojušies arī Latvijā strādājoši uzņēmumi - interjera salons "Krassky", interaktīvo tehnoloģiju un audio vizuālo risinājumu uzņēmums "Reverie Trading Group", stikla apstrādes uzņēmums "GroGlass", mēbeļu materiālu tirgotājs "Decoriga", bērza pārstrādes uzņēmums "Krauss", globālais līderis attēlveidošanas tehnoloģiju jomā "Epson Europe B.V.", saplākšņa pārstrādes uzņēmums "Troja", lokšņu metāla apstrādes tehnoloģiju uzņēmums "CLT Profi", krāsu ražotājs "Tikkurilla" un dizaina birojs "H2E".

Ekspozīcijas izbūve pārbūvētajā un paplašinātajā muzeja ēkā Latviešu strēlnieku laukumā 1, Rīgā, sāksies šovasar, pēc tam, kad ēka būs nodota ekspluatācijā. Ēkas renovāciju un paplašināšanu finansē Latvijas valdība. LOM ir privāts muzejs, kuru pārrauga sabiedriskā labuma organizācija - LOM biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!