Foto: DELFI

Aicinot Latvijas sabiedrību un valdību saglabāt Stūra māju valsts īpašumā, kā arī nodrošināt finansējumu ēkas izpētei un tehniskā stāvokļa nodrošināšanai, amatpersonām nosūtītā rezolūcjā Okupācijas muzejs apņemas turpināt sadarboties ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām organizācijām ēkas izpētē un muzeja ekspozīcijas iekārtošanā.

Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valde rezolūciju apstiprinājusi 9. septembrī un nosūtījusi to Latvijas Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, ministru prezidentei Laimdotai Straujumai, kā arī kultūras ministrei, finanšu ministram, par ēku atbildīgajam uzņēmumam "Valsts nekustamie īpašumi", kā arī Saeimas vēlēšanās iesaistītajām politiskajām partijām.

Okupācijas muzeja biedrība (OMB) par ēkas vēsturiskās piemiņas saglabāšanu sāka rūpēties jau tad, kad ēkā atradās LR Valsts Policija.

2003. gadā par sabiedrības saziedotiem līdzekļiem pie nama atklāja piemiņas zīmi "Melnais slieksnis". OMB vairakkārt izteikusi gatavību līdzdarboties ekspozīcijas iekārtošanā Stūra mājā. Pateicoties nodibinājuma "Rīga 2014" ierosinājumam un finansējumam, daļēji šo iniciatīvu šogad izdevies realizēt - kopš maija Stūra mājā līdzās piecām citām izstādēm apskatāma Okupācijas muzeja izstāde par Čeku.

Stūra māja un tajā šobrīd apskatāmās ekspozīcijas:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!