Foto: Publicitātes foto

Ja Rīgā būtu jauna koncertzāle, tad cilvēkiem būtu iespēja dzirdēt fantastiskus mūziķus, pauda operdziedātāja Kristīne Opolais.

"Tas ir absurds, ka Rīgā nav koncertzāles. Mums par to ir jādomā. Man ļoti žēl, ka tās nav, jo es domāju, ka, ja Rīgā būtu jauna koncertzāle, tad cilvēkiem būtu iespēja dzirdēt fantastiskus dziedātājus, mūziķus," stāstīja Opolais. Viņa norādīja, ka tad, iespējams, arī diriģents Andris Nelsons varētu muzicēt Rīgā ar saviem orķestriem.

"Jebkuram, kurš uzstājas ar pasaulē slaveniem māksliniekiem, ar dažiem izveidojas draudzīgas, labas attiecības. Tā ir brīnišķīga iespēja uzaicināt viņus uz koncertiem Rīgā. Interese ir, jo no Rīgas nāk tik daudz dziedātāju. Koncertzāle ir vajadzīga," skaidroja Opolais.

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrija līdz 15. jūnijam izskatīšanai Ministru kabinetā plāno virzīt jautājumu par akustiskās koncertzāles īstenošanas modeli Rīgā. Ministrija valdībai prezentēs trīs modeļus. Viens no tiem būs piedāvājums koncertzāles projektu īstenot Rīgas degradētajā teritorijā, izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, savukārt otrs paredzēs izmantot publisko-privāto partnerību, atklātā konkursā izvēloties privāto sadarbības partneri. Trešajā variantā koncertzāles projektu paredzēts īstenot sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību, izvērtējot iespējas un izmaksas Rīgas Kongresu nama pārbūvei.

Kultūras nozares pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli kultūras ministrei Dacei Melbārde (Nacionālā apvienība) un premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS) ar aicinājumu apsvērt Rīgā nepieciešamo koncertzāli īstenot, rekonstruējot Rīgas Kongresu namu. Vēstules autori - Latvijas pasākumu producentu asociācija - norāda, ka par koncertzāles absolūtu nepieciešamību iestājas tādas kultūras personības kā Raimonds Pauls, Inese Galante, Kārlis Lācis, Pēteris Vasks, Gidons Krēmers, Māris Briežkalns, Marija Naumova, Lita Beiris, Guntis Gailītis, Egils Siliņš, Sergejs Jēgers, Ingrīda Zemzare, Ēriks Naļivaiko, Tija Auziņa, Elena Strahova , Raimonds Ozols , Aleksandrs Antoņenko, Jānis Streičs, Andrejs Volmārs, Jeļena Strahova, kā arī Jūlija Ločmele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!