Foto: LETA

Ņemot vērā zemo pretendentu aktivitāti izsludinātajā atklātajā konkursā uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais teātris" valdes locekļa amata vietu, Kultūras ministrija (KM) lēmusi pagarināt pieteikšanās termiņu konkursā līdz šī gada 9. jūnijam.

Kā atgādina KM pārstāve Lita Kokale, pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs (izņemot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību), vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo septiņu gadu laikā, valsts valodas prasmes C1 līmenī un vismaz vienas svešvalodas (kas ir ES oficiālā valoda) zināšanas vismaz B1 līmenī atbilstoši "Europass" sistēmai, zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par teātra nozari, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, t.sk. finanšu vadību, prasme prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli.

Tāpat tiks vērtētas likumdošanā noteiktās valdes locekļu amata pretendentu kompetences, no kurām kā būtiskākās noteiktas: komandas vadīšanas, stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšana un atbildība.

Pretendentu pieteikumos ietveramo dokumentu apraksts pieejams KM tīmekļvietnes sadaļā "Vakances".

Atklātā konkursa pretendentiem, kuri tiks izvirzīti vērtēšanai konkursa noslēdzošajā kārtā, būs jāiesniedz un nominācijas komisijai jāprezentē paša izstrādāts Latvijas Nacionālā teātra turpmākās darbības attīstības piedāvājums 5 gadiem. Minētajā piedāvājumā jābūt norādītam tā īstenošanas veidam un līdzekļiem.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa atalgojums paredzēts 3677 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikumus Nacionālā teātra valdes locekļa amatam izvērtēs īpaši izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pildīs KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietniece – KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, komisijas locekļi ir VSIA "Valmieras drāmas teātris" valdes locekle Evita Ašeradena, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas konsultante Kristīne Priede, neatkarīgā eksperta statusā komisijā pieaicināts biedrības "ASSITEJ Latvijas Nacionālais centrs" valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Znotiņš.

Atklāts konkurss uz VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" valdes locekļa amatu izsludināts 2023. gada 26. aprīlī.

Jau ziņots, ka KM īpaši izveidotā komisija izvērtēja arī VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" valdes locekļa Jāņa Vimbas līdzšinējā pilnvaru termiņā, kas ir pieci gadi, paveikto, atzinīgi novērtējot spēju nodrošināt stabilu finanšu situāciju teātrī visā Covid-19 ierobežošanai noteikto drošības pasākumu laikā, kā arī sakārtotos teātra iekšējos, saimnieciskos procesus.

Tomēr, pēc KM paustā, lai nodrošinātu atklātu, godīgu un profesionālu valdes locekļu izvēles procesu kultūras nozares kapitālsabiedrībās, tāpat kā Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra gadījumā, komisija lēmusi uz Nacionālā teātra valdes locekļa amatu izsludināt atklātu konkursu, kurā dalību pieteikt varēs arī pašreizējais kapitālsabiedrības valdes loceklis Vimba.

Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklis Jānis Vimba piedalīsies arī nākamajā konkursā uz teātra vadītāja amatu, tā šī gada 23. februārī ziņu aģentūrai LETA apliecināja teātra direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!