Foto: LETA
Par 220 000 eiro palielināts Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) pamatkapitāls, iekļaujot līdzekļus ēkas remontdarbu veikšanai, šodien lēma valdība.

Pamatkapitāla palielināšanai valdība 1. decembrī novirzīja daļu no šogad neizlietotajiem Covid-19 izplatības seku novēršanai un pārvarēšanai atvēlētajiem līdzekļiem.

Ceturtdien, 10. decembrī, Ministru kabinets apstiprināja grozījumus LNOB statūtos. Līdz ar to kapitālsabiedrības pamatkapitāls turpmāk būs 366 755 eiro.

Ieguldījumi pamatkapitālā tiks novirzīti automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes sistēmas izbūvei vēsturiskajā opernamā.

LNOB šogad jau ir uzsākti un arī plānots pabeigt visa ēkas apjoma konstrukciju, ēkas kopējā elektrotīkla un iekārtu zibensaizsardzības izbūvi, kā arī ugunsdzēsības un ūdensvada posmu nomaiņu iekšējos inženierkomunikāciju tīklos, informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dace Vizule.

Savukārt nākamajā gadā tiks turpināti ar ugunsdzēsības sistēmas sakārtošanu saistītie sūkņu vadības automātiskās sistēmas izbūves darbi.

Kopējā projekta īstenošana sadalīta divās kārtās, katru kārtu dalot vairākos darbu posmos. Sistēmas izbūve tiks uzsākta ar opernama vēsturisko korpusu, īstenojot šīs kārtas pirmo posmu – automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes sistēmas izbūvi. Savukārt otro posmu – izziņošanas sistēmas izbūvi, kā arī un trešo posmu - ugunsdzēsības sūkņu vadības sistēmas izbūvi – LNOB īstenos pakāpeniski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!