Foto: F64
Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte par Kultūras ministrijas (KM) parlamentāro sekretāru apstiprinājusi rakstnieku Māri Bērziņu, portālam "Delfi" pavēstīja ministres preses sekretārs Andris Saulītis.

Tāpat ministres padomnieks kultūrizglītības jautājumos būs Egīls Šēfers, kurš jau iepriekš veica šos pienākumus Kultūras ministrijā (KM). Līdz ar to šobrīd ministres birojā strādā četri cilvēki – vēl arī biroja vadītāja Vita Cīrule, kā arī preses sekretārs Andris Saulītis.

"Šis biroja sastāvs vairs netiks papildināts," norāda S. Ēlerte. KM parlamentārajam sekretāram mēnešalga noteikta atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam.

Māris Bērziņš 1990. gadā absolvēja Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti. Kopš 1988. gada strādājis dažādās privātstruktūrās un valsts iestādēs, 1998. gadā viņš kļuva par jaundibinātā Valsts Kultūrkapitāla fonda direktoru. 2001. gadā M. Bērziņu apstiprināja par Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulatora priekšsēdētāju. Kopš iestādes reorganizācijas 2008. gadā M. Bērziņš pievērsies rakstniecībai un šobrīd izdotas četras viņa grāmatas – īsprozas krājums "Gūtenmorgens", bērnu grāmata "Resnais svešinieks", romāns "Ērika Trauma sapnis" un lugu krājums "Iztēlojies", par ko M. Bērziņš pērn ieguva Literatūras gada balvu dramaturģijā.

Māris Bērziņš ir Latvijas Rakstnieku savienības valdes loceklis.

Šēfers ministrijā strādā kopš 2009. gada, kad iepriekšējais kultūras ministrs Ints Dālderis viņu apstiprināja par padomnieku kultūrizglītības jautājumos. Viņa pienākumi saistīti ar mūzikas un mākslas skolu programmu reformas turpināšanu. Viņš ir starptautiski atzīts mūziķis ar plašām zināšanām izglītības un mākslas jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!