Atbalstot nākamā gada budžetu, 50 000 eiro apmērā piešķirts finansējums Imanta Ziedoņa muzeja akreditācijai.

Ziedoņa muzeja akreditāciju paredzēts veikt 2016. gadā, nodrošinot Latvijas kultūras kanonā iekļautā dzejnieka materiālā un nemateriālā mantojuma saglabāšanu Murjāņos, Ziedoņa mājās "Dzirnakmeņi", informē fonda "Viegli" pārstāve Inga Zālīte.

Fonda "Viegli" dibinātāja Žanete Jaunzeme-Grende atzina, ka fonds ir pateicīgs deputātiem par atbalstu Ziedoņa muzeja akreditācijas procesam, kas palīdzēs nodrošināt dzejnieka atstātā mantojuma saglabāšanu.

Fonds "Viegli" 2016. gadā turpinās Murjāņu mājas "Dzirnakmeņi" uzturēšanu, krājuma veidošanu, kā arī veicinās muzeja atvēršanu sabiedrībai izglītības programmām. "Tā kā piešķirtais finansējums tikai daļēji segs muzeja akreditācijas un darbības izmaksas, mēs joprojām aicinām mecenātus, investorus un ikvienu atbalstītāju, kas izprot kultūras mantojuma nozīmi Latvijas attīstībā, ieguldīt muzeja veidošanā. Ziedoņa muzeja darbību Murjāņos līdz šim nodrošināja Ziedoņa fonds "Viegli", ieguldot pašu nopelnīto kapitālu un ziedojumus," sacīja Jaunzeme-Grende.

Fonda pārstāvji secinājuši, ka Ziedoņa muzeja krājums jāveido no jauna, jāpārvieto, jāanalizē - tas būs laikietilpīgs process visa gada garumā no nākamā gada 1. janvāra līdz pat decembrim. Tajā pašā laikā kopā ar Ziedoņa laikabiedriem tiek veidota plašāka Ziedoņa muzeja stratēģija, kas īstenojama nākamo gadu laikā.

Šā gada 10. novembrī Ziedoņa fonds "Viegli" nodibināja Ziedoņa muzeju, kura mērķis ir saglabāt, pētīt, attīstīt un popularizēt Ziedoņa atstāto kultūras mantojumu, nodrošinot tā pieejamību sabiedrībai. 2016. gada vasarā Ziedoņa muzejs Murjāņos aizvadīs otro sezonu, kuras laikā notiks gan programmas, kas veicina radošumu, gan kino vakari ar īpaši izvēlētām filmām un diskusijām. Muzeja akreditācijas gaitā tiks veikta muzeja krājuma veidošana, izpēte un ilgtermiņa saglabāšanas organizēšana.

Kā ziņots, novembra sākumā klajā nāca fonda "Viegli" trešais mūzikas albums "Loks paliek vaļā", kurā dzirdamas dziesmas ar Ziedoņa vārdiem fonda "Viegli" mūziķu izpildījumā. Jaunā albuma noskaņās no 13. decembra līdz 15. decembrim Latvijas dzelzceļa muzejā notiks ikgadējie fonda "Viegli" Ziemassvētku koncerti "Kāds esi, nāc". Ikviens koncertu apmeklētājs palīdz veidot Ziedoņa muzeju un apbalvojumu "Laiks Ziedonim".

Ziedoņa fonds "Viegli" dibināts 2010. gada pavasarī. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!