Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 21. novembrī, visā pasaulē un arī Latvijas Universitātē svin Pasaules filozofijas dienu. Tās laikā iecerēta diskusija par Latvijas atmodu, lekcija par darbu tulkošanu un filmas skatīšanās.

Filozofijas diena 2013. gadā notiks pateicoties LU Vēstures un filozofijas fakultātes studentu iniciatīvai un personīgajiem ziedojumiem.

Pasaules filozofijas dienas pasākumu programma:

  • plkst. 12 -  Filozofiska diskusija "Filozofi runā: Atmoda, ideāli un sagaidītais". Piedalīsies filozofijas studiju absolventi Amanda Aizpuriete, Vilnis Zariņš, Egīls Baldzēns, Solveiga Krūmiņa-Koņkova un citi. Norises vieta: LU Mazā Aula Raiņa bulvārī 19.
  • plkst. 14.30 - Filoloģes Agneses Gailes-Irbes lekcija par Aristotela "Valstslietas" bilingvālās tulkošanas metodi, problemātiku, piedāvātā politiskās terminoloģijas pārnesuma latviešu valodā pamatojumu. Norises vieta: LU Mazā Aula Raiņa bulvārī 19.
  • plkst. 17 Filmas "Hanna Ārente" (2012) bezmaksas seanss. Paredzēti priekšvārdi, diskusija, filosofijas studentu, absolventu un interesentu tikšanās. Norises vieta: LU Ekonomikas un vadības fakultāte, 510. telpa Aspazijas bulvārī 5.

Pasaules filozofijas diena tiek svinēta UNESCO dalībvalstīs kopš 2002. gada, novembra trešajā ceturtdienā. Filozofu, studentu, izglītības un kultūras iestāžu rīkotie pasākumi visā pasaulē izceļ filozofiskas domas nozīmi ikviena cilvēka ikdienā un sabiedrības procesos, veicinot šīs nozares pieejamību un izpratni par to.

Filozofijas dienas mērķis ir iedrošināt visas pasaules cilvēkus dalīties ar savu filozofisko mantojumu un būt atvērtiem jaunām idejām, kā arī iedvesmot sabiedrību uzsākt debates starp intelektuāļiem un pilsonisko sabiedrību par laikmeta izaicinājumiem. Latvijā Pasaules filozofijas dienai veltīti pasākumi tiek rīkoti kopš 2003. gada Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!