Foto: Publicitātes foto
Patlaban tiek meklēti veidi, kā atrisināt Liepājas teātra problēmas, kas radušās līdz ar tā izmantoto radiofrekvenču nonākšanu mobilo operatoru lietošanā, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis (Liepājas partija).

"Jautājums ir jārisina, un šeit teātris un pašvaldība nav katrs savā frontes pusē. Šobrīd esam lūguši teātrim veikt cenu aptauju, lai noskaidrotu, cik šāda aparatūras maiņa maksā, ko varētu risināt šogad, ko varētu risināt nākamgad," sacīja Vitkovskis. "Jāsaprot, ka šāda prasība uzradās šogad, un ar to saskaras visi Latvijas teātri. Situācija nav viegla, jo gada vidū meklēt risinājumus ir daudz grūtāk."

Vitkovskis stāstīja, ka patlaban notiek sarunas arī ar Kultūras ministriju par dažādiem iespējamiem risinājumiem, tostarp arī par frekvenču izmantošanas kārtību.

"Jautājums ir jāatrisina, un šeit nav izvēles. Kas ir jādara, tas ir jādara," sacīja Vitkovskis.

Jau ziņots, ka Liepājas teātrī izmantotā radiofrekvence 1.jūlijā nonākusi mobilo operatoru lietošanā, dodot iespēju ievērojami palielināt mobilā interneta ātrumu valstī. Kā iepriekš intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, frekvenču lietotāju maiņa apdraud teātra nākamās sezonas pilnvērtīgu norisi.

Pusē no 20 repertuāra izrādēm tiek izmantoti radio mikrofoni, taču to frekvence jūlijā nonākusi mobilo operatoru lietošanā. Tas nozīmē, ka teātrim jāmaina gan aparatūra, gan arī frekvences, sacīja Laukšteins, norādot, ka kopējās izmaksas sasniedz 70 000 eiro.

Viņš arī norāda, ka attiecīgo frekvenču lietošanas tiesības mobilajiem operatoriem Ekonomikas ministrija piešķīrusi jau 2013.gadā, taču Kultūras ministrija informāciju, ka no 1.jūlija nebūs iespējams lietot līdzšinējās frekvences, Liepājas teātrim nosūtījusi vien šī gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!