Foto: LETA

Ievērojamais latviešu komponists Raimonds Pauls intervijā laikrakstam "Diena" paudis atbalstu tiem māksliniekiem, kuri, neskatoties uz bieži redzamo kritiku, tomēr izlēmuši uzstāties Krievijā.

"Ar to jau tu esi gandrīz vai noziedznieks. Es atvainojos, ja aizejam tik stulbos aizspriedumos pret krieviem, tad kāpēc visi skrēja uz Barišņikova izrādi? Labi, es zinu to politisko situāciju, bet neiesaistiet tajā kultūru un māksliniekus! Garanča nesen tur dziedāja kolosālā koncertā. Bija jāaizliedz? Vai Marisam Jansonam pateiksiet, ka viņš nedrīkst diriģēt Pēterburgā? Beidziet! Apstājieties vienreiz!" intervijā sacīja Pauls.

"Tas ir normāli visā pasaulē, ka operdziedātājs šodien uzstājas Tokijā, rīt uzstāsies Ņujorkā, parīt varbūt Maskavā, pēc tam Parīzē. Tikai mēs tam pievēršam pārlieku lielu uzmanību," intervijā minējis Pauls.

Viņš arī piebildis, ka: "Tas ir tāpat, kā, ja kādā Amerikas hokeja komandā ir viens latvietis, mēs par to runājam tā, it kā visa komanda sastāvētu no latviešiem. Bet viņš tur mūsējais ir viens! Pārējie - kanādieši, krievi, čehi. Un tur būtisks ir tikai tas, kā tu spēlē, nevis no kurienes nāc. Tieši tas pats operā - kā tu dziedi. Un konkurence ir nežēlīga," rezumēja komponists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!