Foto: Publicitātes foto
Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienu, pēc divu gadu pārtraukuma klātienē notiks krāšņais 4. maija tautastērpu gājiens.

Gājienu rīko Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" sadarbībā ar Tautas tērpu centru "Senā klēts" un biedrību "Mans tautastērps". Organizatori aicina uzvilkt tautastērpu par godu Latvijai un 2022. gada 4. maijā pulksten 13 piedalīties tradicionālajā gājienā, nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī pēc tam apmeklēt svētku koncertu Rātslaukumā.

Pulcēšanās gājienam notiks Rātslaukumā sākot no pulksten 12.30, kur ekrānos paralēli varēs vērot norises Latvijas novados. Pulksten 13 notiks svētku atklāšana ar Rīgas mēra Mārtiņa Staķa uzrunu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. No Rātslaukuma pa Kaļķu ielu gājiens vedīs līdz Brīvības laukumam, kur pulksten 14 notiks svinīgā ziedu nolikšana.

No pulksten 15 Rātslaukumā notiks sadziedāšanās un sadejošanās ar postfolkloras grupu "Iļģi", Katrīnu Dimantu, postfolkloras grupu "Rikši" un folkloras kopu "Rīgas Danču klubs". Pasākumu vadīs Ēriks Zeps un Katrīna Dimanta, režisors – Mārtiņš Kagainis.

Tautas tērpu gājienu kopš 2016. gada rīko Tautas tērpu centrs "Senā klēts", lai daudzinātu tautas tērpu daudzveidību un aicinātu to uzvilkt, svinot svētkus. Ar katru gadu interesentu skaits palielinājās, līdz 2019. gadā, sadarbībā ar KTMC "Ritums", pasākums 4. maijā notika Rātslaukumā ar dažādu folkloras kopu piedalīšanos un svētku gājiens vijās cauri Vecrīgai līdz Brīvības piemineklim, kur kopā ar Saeimas pārstāvjiem notika svinīgā ziedu nolikšana. Divus gadus pandēmijas dēļ gājiens tika rīkots virtuāli, bet šogad organizatori atkal aicina visus saposties tautas tērpā, tikties klātienē un svinēt svētkus.

"Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!" virtuāli aicinām piedalīties visus, kas tālumā, publicējot savu bildi tautas tērpā ar tēmturi #tautastērpugājiens2022 sociālajos tīklos.

Gājienam iepriekš nav jāpiesakās. Dalība pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!