Foto: AP/Scanpix/LETA

Spāņu tenors Plasido Domingo (79) nokļuvis slimnīcā Meksikā. Tas noticis nedēļu pēc tam, kad slavenajam operdziedātājam tika diagnosticēta koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, raksta ārvalstu mediji.

Kā ziņo CNN, Domingo ievietos slimnīcā Akapulko, Meksikā un šobrīd viņa veselības stāvoklis esot stabils. Kā medijiem pavēstījuši dziedātāja pārstāvji, viņš paliks slimnīcā tikmēr, kamēr ārsti to uzskatīs par nepieciešamu līdz pilnīgai atlabšanai.

"Viņš jūtas labi un ārstēšanai ir panākumi," raksta tenora pārstāvji.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Domingo augstas temperatūras un klepus dēļ nolēma veikt Covid-19 testu un tas izrādījās pozitīvs.

Paziņojumā dziedātāja oficiālajā "Facebook" lapā bija teikts, ka viņš un viņa ģimene jūtas labi un atradīsies pašizolācijā, kamēr vien medicīniski tas būs nepieciešams.

"Es lūdzu ikvienu būt ārkārtīgi uzmanīgam," aicinājis Domingo, atgādinot, cik svarīgi ir sekot speciālistu ieteikumiem, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību. Dziedātājs arī piekodinājis visiem palikt mājās, ja vien tas iespējams.

"Kopā mēs varam cīnīties ar vīrusu un apturēt pasaules mēroga krīzi, lai, cerams, atkal varētu atgriezies visai drīz pie normālas dzīves," raksta operas zvaigzne, aicinot ļaudis sekot varas iestāžu ieteikumiem.

Kā liecina informācija dziedātāja mājaslapā, 30. martā viņam bija plānots koncerts Šveicē, taču tas ir atcelts. Kā joprojām aktuāli koncerti viņa mājaslapā tiek piedāvāti uzstāšanās 19, aprīlī Minskā, 23. un 28. aprīlī Maskavā, kā arī dalība dažādos operu iestudējumos Eiropā.

Atgādinām, ka Domingo dzimtā Spānija ir viens no šobrīd vissmagāk Covid-19 skartajām valstīm pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!