Foto: Publicitātes foto
Rudens nāk ar ikgadējiem Peldu ielas ražas svētkiem - "Alas folkfestivālu 2017", kas šogad notiks 9. septembrī no pulksten 18.00. Šie būs jau ceturtie svētki, kas sevī iekļauj ne tikai rudens velšu baudīšanu, bet arī skanīgu tautas mūziku mūsdienīgā skanējumā.

Kā portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji, festivāla atklāšanā pulksten 18.00 būs dzirdamas skanīgas dziesmas latgaliešu (un ne tikai) valodā un danči kopā ar folkloras kopu "Ceiruleits" no Līvāniem.

Savukārt pulksten 19.00 muzicēs muzikālais projekts "Restaurators", kurā kopā apvienojušies Katrīna Dimanta, Gatis Valters, folkkluba īpašnieks Krišjānis Putniņš, Rolands Zelčs, Edgars Saksons, radot jaunu skanējumu tautasdziesmai, ieliekot tajā savu pieredzi, redzējumu uz tautas mūziku no dažādiem Latvijas novadiem.

Pulksten 20.00 ikvienam būs iespēja dzirdēt Raimonda Tiguļa aranžētās tautasdziesmas un oriģināldarbus. Raimonds Tiguls ir komponists, multiinstrumentālists un producents, kura skaņu ieraksti vairākkārt saņēmuši Latvijas Mūzikas gada balvu. Daudzas viņa sacerētās dziesmas iekarojušas plašas simpātijas, bet viņa emocionālā, dziļi tautiskā dziesma "Dod, Dieviņi!" kļuvusi par latviešu Dziesmu svētku repertuāra daļu.

Pulksten 21.30 būs iespēja dzirdēt bungu un dūdu grupas "Auļi un Tautumeitas" programmu "Lai māsiņa rotājās". Mūzikas grupu "Auļi un Tautumeitas" sadarbībai gluži likumsakarīga ir kāzu tēma, kurā dzirdama gan vīrišķā, gan sievišķā puse. Dzīvē jaunajam pārim pēc kāzām ir jāiemācās sadzīvot, lai viens nenomāktu otru; arī mūzikā "Auļi" un "Tautumeitas" meklē saskaņu, viens otru papildinot.

Vakaru paredzēts noslēgt folkkluba "Ala" telpās , kur pulksten 23.00 uzstāšanos sāks muzikālā apvienība "#ImantaDimanta", kas dziedās gan latviešu, gan angļu valodā.

Vakara gaitā viesi tiks cienāti ar uzkodām no šī gada jaunās ražas, kā arī būs iespēja nomalkot ko kreptīgāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!