Foto: DELFI
Piektdienas, 25. februāra, vakarā notikušais koncerts "Ukrainas brīvībai" pieejams Eiropas vadošās kultūras televīzijas "Arte" tiešsaistes platformā un to saīsinātā formātā bez maksas var noskatīties visā Eiropā.

"Arte TV" ir nozīmīgākā kultūras televīzija Eiropā, kas pamatā orientējas uz vāciski un franciski runājošo auditoriju. Līdz šim "Arte TV" programmā bija iekļuvuši tikai atsevišķi mūsu izcilāko akadēmiskās mūzikas mākslinieku priekšnesumi. Koncerta saīsināto versiju "Arte TV" var noskatīties šeit.

Jau ziņots, ka piektdien, 25. februārī, Rīgā pie Kongresu nama notika spontāni noorganizēts koncerts "Ukrainas brīvībai", kurā piedalījās gan Dziesmu svētku kustības dalībnieki – kori, pūtēju orķestri un svētku virsdiriģenti, gan popmūzikas un roka zvaigznes.

Kopumā koncerts ilga teju septiņas stundas un to tiešraidē un tiešsaistē rādīja teju visi Latvijas mediji.

Koncerts notika, pateicoties mūziķa Ralfa Eilanda iniciatīvai un Rīgas Domes un Latvijas Nacionālā kultūras centra sadarbībai.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!