Foto: Publicitātes foto
AS "Laima" gaismas festivālā "Staro Rīga", kas norisināsies no 17. līdz 20. novembrim, aicina ikvienu doties pie Pulvertorņa, lai, pieskaroties "Laima" zīmei, radītu unikālu mūzikas skaņdarbu, portālam "Delfi" pavēstīja "Laima" preses pārstāve Kristīne Tjarve.

"Laima Staro Rīga gaismas festivālā piedalīsies jau trešo gadu. Līdzdalība šajā pasākumā mūsu uzņēmumam ir kļuvusi par tradīciju, un tā liek mums meklēt inovatīvus risinājumus. Šogad projekta centrā ir jaunā Laima zīme, kurai pieskaroties ikviens varēs radīt unikālu mūzikas skaņdarbu. Tā būs iespēja interaktīvi mijiedarboties ar gaismas objektiem, kas izvietoti dažādās vietās pilsētvidē. Laima vēlas ikvienam dot iespēju veidot savu muzikālo stāstu par Latviju, mīlestību un Laimu," stāsta "Laima" mārketinga vadītāja Dace Kokina.

Šā gada "Laima" "Staro Rīga" objekts ir mākslas, augsto tehnoloģiju un cilvēka intelekta apvienojums. Līdzīgi kā Rīga, arī šis mākslasdarbs nekad nebūs gatavs, jo taps nemitīgi visu festivāla laiku, un tā radīšanā vistiešākajā veidā varēs piedalīties ikviens festivāla apmeklētājs.

"Laimas" objektā pie Pulvertorņa no 17. līdz 20.novembrim laika posmā no pulksten 18 līdz pulksten 23 ikviens varēs paust savas jūtas žestos, kuri pārvērtīsies mūzikā. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja radīt skaņas ar rokām, attālināti pieskaroties uz milzīgā ekrāna projicētajiem "Laima" zīmes elementiem. Katram no šiem elementiem būs sava skaņa, tādēļ ik kustība radīs jaunus un jaunus akordus.

Laima zīmē ir iestrādāti trīs tik vienkārši un nozīmīgi vārdi – Latvija, Mīlestība, Laima. Jāatzīmē, ka jaunā zīme ir radīta kā dāvana Latvijai tās valsts svētkos un kā pateicība Latvijas iedzīvotājiem par dāvāto mīlestību un izteikto atbalstu. Īpašā Laima zīme ir tapusi kā zīmju pētnieka Modra Tenisona un datorspeciālista Armanda Strazda kopprojekts. M. Tenisons devis savu artavu grafiskajā daļā, bet. A. Strazds – informācijas kodēšanas daļā.

"Laima" zīmes trīs maģiskie vārdi ir ierakstīti Nīcas jostas etnogrāfiskā ornamenta rakstā. Tādā veidā ir iegūts vizuālais simbols ar dziļi personisku saturu, kas nav tikai rotājums, bet arī informācija," atzīmē zīmju pētnieks Tenisons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!