Foto: DELFI

Trešdien, 4. maijām, pēc rekonstrukcijas atklātajā Latvijas Nacionālās mākslas muzejā (LNMM) paviesojušies 19 000 apmeklētāju, informē Rīgas dome.

Muzeja atklāšanas dienā apmeklētāji var apskatīt muzeja pastāvīgo ekspozīciju "Latvijas māksla. 19.-20. gadsimts", kā arī īpaši muzeja atvēršanai sagatavotās izstādes, kas veltītas nozīmīgiem Latvijas māksliniekiem: "Miervaldis Polis. Ilūzija kā realitāte" un "Boriss Bērziņš (1930 – 2002). Sudrabs/zelts".

"Delfi" jau vēstīja, ka uz publisko ceremoniju bija pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku. Pamatīga rinda pie muzeja veidojās jau vismaz stundu pirms oficiālās atklāšanas pulksten 10. Pēc simboliskās lentes pārgriešanas un durvju atvēršanas, interesentu skaits turpina pieaugt un muzejā iekļūt gribētāju rinda stiepās līdz pat Mākslas akadēmijai.

Muzeja rekonstrukciju veica "RE&RE", kopumā tā izmaksājusi vairāk nekā 15 miljonus eiro. LNMM galvenās ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta arhitekti ir Lietuvas arhitektu birojs "Processoffice", Vītauts Biekša un "Andrius Skiezgelas Architecture".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!