Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ pirmo sezonu noslēdza Eiropas kultūras galvaspilsētas radoši informatīvā telpa "Esplanāde 2014", kuru mēneša laikā apmeklēja vairāk nekā 40 tūkstoši rīdzinieku un pilsētas viesu, portālu "Delfi" informē nodibinājuma "Rīga 2014" pārstāvji.

Esplanādes parkā, laukumā pretim Raiņa piemineklim darbojās nodibinājuma "Rīga 2014" atvērtais birojs, kurā varēja uzzināt par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada jaunumiem, vērot un piedalīties daudzveidīgās kultūras norisēs.

""Esplanāde 2014" kļuva par sirsnīgu, zinātkāru un lietišķu sarunu vietu, kuras mums jo sevišķi svarīgas, turpinot darbu pie Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas. Cilvēku interese un atsaucība apliecina, ka Rīga vienmēr ir bijusi un būs kultūras galvaspilsēta un 2014.gads ļaus vēl vairāk atplaukt un starptautisku atzinību gūt mūsu izcilajām kultūras tradīcijām un personībām. Jau tagad domājam par radoši informatīvās telpas nākamo etapu, visu laiku esam atvērti savā birojā Kongresu namā," pauda "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle.

"Esplanāde 2014" darbu sāka līdz ar Rīgas svētkiem un Venēcijas arhitektūras biennāles noskaņās. Pēc tam lielākie pasākumi bija Baltā nakts, Dzejas dienu lasījumi un deju koncerti. Pilsētnieku kultūras dzīvi papildināja Eiropas labāko filmu brīvdabas kino seansi, koru dziedājumi no ASV notikušās Pasaules koru olimpiādes, Pilsētas sarunu cikla diskusijas un daudzi citi ne mazāk radoši un izzinoši notikumi. Radoši informatīvā telpa kļuva par fināla vietu arī Lielās Rīgas spēlei sadarbībā ar Latvijas Radio 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!