Foto: AFP/Scanpix
Pirmā biļešu daļa uz nākamā gada Glastonberijas mūzikas festivālu izpārdota 15 minūšu laikā, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Ceturtdienas vakarā tika pārdoti 15 000 transporta un ieejas biļešu komplektu. Atsevišķu biļešu tirdzniecība sāksies svētdien, 4.oktobrī, plkst.9 pēc vietējā laika (plkst.11 pēc Latvijas laika).

Vienas biļetes cena sasniegusi 228 sterliņu mārciņas (309 eiro).

Pagājušogad 120 000 biļešu tika izpārdoti rekordīsā laikā - 26 minūtēs.

Lai arī festivāla rīkotājs Maikls Īviss izteicies, ka viņam zināmi nākamo divu gadu galvenie izpildītāji, pagaidām vēl nav nosaukts neviens no pasākumā gaidāmajiem mūziķiem.

Bukmeikeri atklājuši, ka pašlaik favorīti esot britu grupa "Coldplay", kas festivālā uzstājusies 2002., 2005. un 2011.gadā. ""Coldplay" šogad varētu atgriezties uz lielās "Pyramid" skatuves. Tas noteikti iepriecinās fanus, kuri svētdienas rītā sēdēs pie datoriem un piedalīsies cīniņā par Glastonberijas biļetēm," sacīja bukmeikeru kompānijas "William Hill" pārstāvis.

Starp ticamākajiem kandidātiem uz nākamā gada Glastonberijas galveno viesu godu tiek nosaukta amerikāņu rokgrupa "Foo Fighters" un britu dziedātāja Adele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!