Foto: Publicitātes attēli
Šogad festivālā "Staro Rīga" pirmo reizi izgaismos Ministru kabineta ēku, uz kuras ar gaismu un video projekcijām stāstīs "Latvijas karoga stāstu", portālu "Delfi" informē Valsts kancelejas pārstāvji.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane informē, ka valdības nams ar gaismu spēlēm un video festivāla apmeklētājiem atainos nozīmīgākā Latvijas neatkarības simbola – karoga stāstu.

Uz ēkas tiks projicēts LTV režisores Daces Slavinskas veidots videosižets, kurā izmantoti vēsturiski materiāli no LTV arhīva. Ar šo videomateriālu un izteiksmīgu gaismas spēļu palīdzību tiks risināts stāsts par Latvijas karogu - par to, kā cilvēki ar to lepojas, kā karogs pavada mūs ikdienas gaitās, papildina svētku brīžus un raisa valstiskuma izjūtu un patriotiskas emocijas.

"Redzēsim, kā Latvijas karogs pirmo reizi tika pacelts 1988.gada rudenī Svētā gara tornī, sildījies maza bērna rokās 11.novembra krastmalā pie Rīgas pils mūra, devies cilvēka ikdienas gaitās, plīvojis Dziesmu un deju svētku ritmā, turējis īkšķus kopā ar hokeja faniem, bijis kopā ar sportistiem uzvaras brīžos un plīvojis Himalaju virsotnē", pauž Dreimane un izsaka cerību, ka izgaismotais valdības nams ar savu gaismas izrādi priecēs iedzīvotājus, cels valstiskuma apziņu un padarīs "Staro Rīga" festivālu daudzpusīgāku.

Gaismas projekta "Latvijas karoga stāsts" atklāšana plānota ceturtdien, 17.novembrī, plkst. 17.50 pie Ministru kabineta ēkas Brīvības bulvārī 36. Tajā piedalīsies Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, "Latvijas Valsts mežu", "Latvijas Televīzijas", "Kompānijas NA" pārstāvji, Valsts kancelejas darbinieki un citi interesenti.

"Latvijas karoga stāsts" uz Ministru kabineta ēkas būs redzams no 17. līdz 20.novembrim katru vakaru no plkst.18.00 līdz 23.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!