Foto: DELFI
Festivāla gaidīšana var būt satraucošs process - iebraukšana festivāla teritorijā, savas telts uzsliešana un ieiešana teritorijā ir tikai daļa no gatavošanās festivālam. Taču neatkarīgi no tā, vai esi pieredzējis festivālu apmeklētājs, vai šis ir tavs pirmais lielais pasākums iesakām pirms došanās uz 'Positivus' iepazīties ar tā iekšējās kārtības ieteikumiem, norāda organizatori.

Lai festivāla laikā mazinātu rindas pie ieejas, samaini savu "Positivus" festivāla trīs dienu un trīs dienu ar teltsvietu biļeti pret ieejas aproci Rīga 2014 Kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" info centrā no 16. līdz 18. jūlijam. Katram biļetes īpašniekam tur jāierodas personīgi, jo aproces tiks aiztaisītas uz vietas.

Pirms dodies ceļā uz festivālu, pārliecinies, ka viedtālrunī ir lejupielādēta "Positivus" festivāla aplikācija un ka tajā atzīmēti visi tevi interesējošie mākslinieki.

Saņemot šī gada festivāla programmiņu, atbalsti un uzlabo jauno mūziķu mācību procesu, ziedojot vismaz vienu eiro Rīgas Doma kora skolas attīstībai.

Uz festivālu vari ērti nokļūt ar "Positivus Ekspresi", kas fanus no iepirkšanās centra "Olimpia" ceturtdien, piektdien un sestdien nogādās uz Salacgrīvu, savukārt pēc festivāla – atpakaļ uz Rīgu. "Positivus Ekspreša" biļete maksā 6,50 eiro vienā virzienā.

Tuvojoties pasākuma norises vietai, seko organizatoru izvietotajām norādēm, lai nokļūtu autostāvvietā un telšu pilsētiņā. Laiks no plkst.17 līdz 19 ir brīdis, kad sāk veidoties sastrēgumi gan uz ceļiem, gan rindas pie reģistrēšanās telšu pilsētiņā.

Tiem, kas brauks ar savu auto, ir jāņem vērā, ka ielas ap festivāla teritoriju var būt slēgtas. Automašīnas būs atļauts novietot tikai šim nolūkam izveidotā stāvvietā un ielās ap teritoriju, kur tas nav aizliegts. Speciālajās autostāvvietās nepieciešamas festivāla organizatoru izsniegtās caurlaides. Par neatļautu automašīnu novietošanu tiks piemērots sods likumā noteiktajā kārtībā.

Lai gan sola siltu un saulainu laiku, sagatavojies visiem laikapstākļiem – gan saulei, gan lietum. Neaizmirsti festivāla izdzīvošanas pamatlietas: pretiedeguma krēmu, saulesbrilles, pietiekamu galvas aizsardzību no saules, piemērotus apavus, peldkostīmu, kā arī lietusmēteli, gumijas zābakus un siltas drēbes vakariem.

Vērtīgas mantas labāk atstāj mājās, nevis teltī. Rūpējies par apkārtni un dabu - nemēslo!

Atgādinām, ka galvenajām aktivitātēm festivāla teritorijā un ārpus tās, kā arī daudzu slavenu mākslinieku koncertiem uz galvenajām skatuvēm varēsi sekot līdzi video un teksta tiešraidēs portālā "Delfi" arī tad, ja atrodies ārpus festivāla teritorijas, piemēram, telšu pilsētiņā vai mājās.

Nefilmē visus koncertus ar telefonu, bet izbaudi mirkli - lielāko mākslinieku uzstāšanās pēc festivāla tāpat būs skatāmas "Lattelecom Positivus TV" kanālā, kas ir pieejama bez maksas visās "Lattelecom" televīzijas platformās līdz pat 31.augustam.

Pasākuma organizatori atgādina arī par lietām, kuras aizliegts ienest festivāla teritorijā - video tehnika un profesionālā fototehnika, lietussargi, ieroči un sprāgstvielas, narkotikas, pārtikas produkti, alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni, lielgabarīta priekšmeti.

Sadarbībā ar festivāla organizatoriem Valsts policija un festivāla apsardze visu pasākuma laiku sekos līdzi tā norisei, novēršot likumpārkāpumus. Policija aicina festivāla apmeklētājus nepārkāpt likumu un nebojāt svētkus nedz sev, nedz citiem.

Neaizmirsti atzīmēt sev piederošās lietas - pazaudētās atslēgas un citus priekšmetus ir daudz vieglāk atdot īpašniekam, ja uz tām ir norādīti personas dati. Pazaudētās mantas meklē Valsts policijas atrasto mantu birojā, kas tiks veidots gan pasākuma norises vietā, gan virtuālajā vidē.

Festivāla trīs dienu biļete maksā 62 eiro bez teltsvietas un 68 eiro ar teltsvietu. Biļetes nopērkamas "Positivusfestival.com", "Biļešu Serviss" kasēs un Nordea bankomātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!