Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaulslavenais operdziedātājs Plasido Domingo, kuru vairākas sievietes apsūdzējušas par seksuālu uzmākšanos, vairs neuzstāsies Ņujorkas Metropolitēna operā, otrdien paziņoja viņš un šī institūcija.

Šis lēmums pieņemts dienu pirms tam, kad 78 gadus vecajam Domingo bija paredzēts dziedāt titullomu Metropolitēna operas pirmajā "Makbeta" izrādē, uz kuru biļetes ir izpārdotas.

"Plasido Domingo ir piekritis aiziet no visām turpmākajām izrādēm Metropolitēna operā, un šis lēmums stājies spēkā nekavējoties," teikts operas paziņojumā.

Dziedātājs piekritis, "ka viņam vajag atkāpties", teikts šajā paziņojumā.

Domingo, kurš bijis diriģents un direktors vairākos no pasaules prestižākajiem operas namiem un 27 gadu vecumā debitējis Metropolitēna operā, atsevišķā paziņojumā pastāstīja, ka viņš faktiski pats "lūdzis aiziešanu".

"Es stingri apstrīdu pēdējā laikā izteiktos apgalvojumus par mani, un es esmu nobažījies par klimatu, kurā cilvēki tiek nosodīti bez pienācīga procesa," sacīja dziedātājs, kuru apsūdzējušas 20 sievietes.

"Pēc pārdomām es uzskatu, ka mana parādīšanās šajā "Makbeta" izrādē novirzītu uzmanību no manu kolēģu smagā darba gan uz skatuves, gan aizkulisēs," teica Domingo.

"Tā rezultātā es esmu lūdzis aiziešanu un pateicos Metropolitēna operas vadībai par mana lūguma laipno izpildīšanu," sacīja Domingo. Viņš arī pateica, ka uzskata savu pēdējo mēģinājumu par savu "pēdējo uzstāšanos uz Metropolitēna operas skatuves".

Jau ziņots, ka Losandželosas Opera augustā sāka izmeklēšanu pret šī operteātra ģenerāldirektoru Plasido Domingo, kuru vairākas sievietes apsūdzējušas par seksuālu uzmākšanos. Apsūdzības attiecas uz laika posmu, sākot no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem.

Saistībā ar šīm apsūdzībām Filadelfijas simfoniskais orķestris atcēla uzaicinājumu Domingo dziedāt orķestra sezonas atklāšanas pasākumā 18. oktobrī, bet Sanfrancisko Opera atcēla dziedātāja koncertu 6. oktobrī. Dalasas Opera atcēla Domingo koncertu 2020. gada martā.

Šomēnes tika paziņots, ka Amerikas Mūzikas mākslinieku ģilde ir uzsākusi neatkarīgu izmeklēšanu par apsūdzībām pret Domingo.

Viņam oktobrī ir paredzētas vairākas uzstāšanās Eiropā, tai skaitā 13. oktobrī Cīrihē un 17. oktobrī Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!