Foto: Juris Rozenbergs

Rīgas Porcelāna muzejs paralēli muzeja ekspozīcijas apskatei un ekskursijām piedāvā radošo porcelāna veidošanas un apgleznošanas darbnīcu, kurās apmeklētāji tiek aicināti iepazīt dažādas keramikas veidošanas un dekorēšanas tehnikas, kā arī porcelānam radniecīgus materiālus, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Septembra sestdienās notiks Miķeļdienas darbnīca, kas veltīta ražas svētkiem. Rīgas Porcelāna muzeja darbnīcā varēs izgatavot nelielus trauciņus no akmens masas, kurus varēs dekorēt ar trafaretu palīdzību, izmantojot dažādu toņu glazūras. Pieejamie trafareti būs ar dažādu rudens augļu, dārzeņu un citu rudens velšu motīviem. Dekorētos trauciņus pēc tam apdedzinās keramikas krāsnī, tādējādi padarot krāsas noturīgas un košas, lai trauciņus varētu izmantot ikdienā

Rīgas Porcelāna muzejā pavasarī notika porcelāna veidošanas darbnīca “Kukaiņu mošanās”, kurā varēja izgatavot dekoratīvu rotājumu, izmantojot dažādas kukaiņu ģipša formas. Savukārt vasarā noritēja “Flīžu darbnīca”, kurā varēja apgūt keramikas flīžu dekorēšanu smidzināšanas tehnikā ar aerogrāfu.

Septembrī darbnīcu vadīs mākslinieces-muzejpedagoģes Arta Baltā un Astra Kaprāne.

Radošās darbnīcas notiks Rīgas Porcelāna muzejā (Kalēju ielā 9/11) 16., 23. un 30. septembrī no 12.00 līdz 17.00. Dalības maksa darbnīcā: 8 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!