Foto: DELFI
Tā kā sociālo tīklu kontos novērojama krāpniecība ar festivāla "Positivus" biļetēm, festivāla rīkotāji par šiem gadījumiem iesnieguši ziņojumu Valsts policijā, informē "Positivus Music" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Igolniece.

Festivāla organizatori norāda, ka novēroti mēģinājumi pievilināt cilvēkus un izkrāpt norēķinu karšu datus ar viltotu biļešu tirdzniecību un izspēli, piemēram, sociālajā vietnē "Twitter" ir konstatēts viltus konts ar vārdu "@POSITIVUS2014", kurā tiek izplatīta nepatiesa informācija par iespēju iegūt festivāla ieejas biļetes. Turklāt tiek izsūtītas e-pasta vēstules ar mērķi uzzināt bankas maksājumu karšu rekvizītus.

Tāpat festivāla organizatori brīdina, ka interneta vietnes, festivālam tuvojoties, būs pārpludinātas ar piedāvājumiem, kur biļetes par "vilinošu" cenu piedāvās privātpersonas, bet diemžēl liela daļa no tām festivālā izrādīsies viltotas un nederīgas. Visbiežāk nederīgo biļešu tirgotāji cilvēkiem piedāvā ārzemju biļešu sistēmās iegādātas "Positivus" festivāla biļetes, kuras vairumā gadījumu pirktas ar viltotu kredītkaršu datiem. Biļetes, kuras iegādātas ar viltotu kredītkaršu datiem, drīz pēc pirkuma izdarīšanas tiek atzītas par nederīgām un to kodi anulēti, līdz ar to pie ieejas festivālā šis ieejas kods tiks atzīts par neizmantojamu, norāda Igolniece.

"Lūdzam nekādā gadījumā neievadīt savu kredītkartes informāciju un nepirkt biļetes par šķietami vilinošu cenu no neuzticamiem avotiem. Par šiem krāpniecības gadījumiem ir iesniegts ziņojums Valsts policijā, ar kuru sastrādāsimies arī nākotnē," stāsta "Positivus" festivāla organizators Ģirts Majors.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis uzsver, ka šāda krāpnieku shēma ir visai izplatīta - krāpnieki interneta vidē salīdzinoši bieži mēdz izteikt piedāvājumus, kuri ir tik labi, ka grūti no tiem atteikties. Pārsvarā krāpnieki piedāvā preces vai pakalpojumus par neticami zemām cenām, iespēju iegūt kaut ko par velti vai iespēju nopelnīt, neko nedarot. Šādās krāpšanas shēmās, interneta lietotājam izrādot interesi, krāpnieks parasti pastāsta par nosacījumiem, kas ir jāizpilda pirms labuma saņemšanas. Parasti tiek pieprasīta nauda, bankas dati vai cita svarīga informācija, kuru krāpnieki vēlāk izmanto savā labā.

"Aicinām iedzīvotājus rūpīgi izvērtēt visus apstākļus pirms iesaistīšanās jebkādos finansiālos darījumos. Ja rodas aizdomas par krāpnieciskām darbībām, tad nekādā gadījumā šādos darījumos nevajag iesaistīties un nekavējoties par tiem ziņot policijai. Savukārt, ja pakalpojuma sniedzējs pieprasa norēķinu karšu vai internetbankas datus, tos nekādā gadījumā nevajag dot, jo krāpnieki vēlāk šos datus var izmantot, lai iztukšotu kontu," norāda Gudermanis.

Jau ziņots, ka "Positivus'' festivāls šogad notiks trīs dienas - 18.jūlijā, 19.jūlijā un 20.jūlijā Salacgrīvā. Starp festivāla galvenajiem māksliniekiem būs vācu elektroniskās mūzikas grupa "Kraftwerk", kas sestdien, 19.jūlijā, uz galvenās "Lattelecom" skatuves sniegs trīsdimensiju šovu.

"Positivus" festivāls ir lielākais un nozīmīgākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā, kas šogad norisināsies jau astoto reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!