Foto: Publicitātes foto
7.jūlijā, atklājot XXV Vispārējos latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncertu "Līgo", Valsts prezidents Andris Bērziņš vērsās pie vairāk nekā 14 000 dziedātāju un tūkstošiem klausītāju gan Mežaparka Lielajā estrādē, gan citur Latvijā un pasaulē.

Katrs dalībnieks un katrs klausītājs ir gaismas piepildīts un spožs, mūsu brīvprātīgā kopā dziedāšanas tradīcija attīstījusies cauri gadsimtam, stiprinot mūs okupācijas gados, un stiprinot sapni par savas valsts atgūšanu.

"Tagad atkal dziedam un dejojam savā Latvijā, savā dārgajā tēvzemē," sacīja prezidents.

"Dziesmu un deju svētki ir mūsu grandiozākais mākslas darbs, dārgums, kas pieder mums visiem un kam visi esam piederīgi," sacīja Bērziņš. "Dziesmu svētkos visi pasaules latvieši atkal ir kopā."

Prezidents sveica Dziesmu svētku karogus un visus klātesošos. Bērziņš arī nodeva pateicības vārdus un sveicienus visiem dalībniekiem no Vācijas valsts rezidenta Joahima Gauka, kurš uzturas Latvijā valsts vizītē un jau paudis prieku par iespēju apmeklēt Dziesmu svētkus.

Bērziņš pateicās visiem, kas devuši savu artavu kopējā darbā, lai "Dziesmu svētku brīnums atkal atnāktu".

"Paldies latvju tauta, dievs svētī Latviju!" savu uzrunu noslēdza prezidents un pēc šīm vārdiem ieskanējās ovācijas un Latvijas valsts himna.

30.jūnijā Valsts prezidents atklāja Dziesmu un Deju svētku programmu. Atklāšanas ceremonija notika Viesturdārzā, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!