Foto: Vida Press

Režisora Ričarda Lestera nozīmīgajai filmai "Help!" par grupu "The Beatles" šogad aprit 50 gadu. Atzīmējot šo gadskārtu, firmas "Archivum Publishing" arhīvu materiālu atjaunošanas speciālisti Londonas foto aģentūras "Rex Features" arhīvos ir uzrakuši dārgumu krājumu ar retām un agrāk neredzētām fotogrāfijām no "The Beatles" otrās klasiskās filmas uzņemšanas 1965. gadā.

Ir sākta naudas vākšana, lai izveidotu mūzikas cienītājiem tieši pieejamu vietni "PledgeMusic" - kas sagatavos publicēšanai grāmatu "Eight Arms To Hold You", kas ir skaidrojums filmai "Help!".

Tajā būs atainota grupas darbība šajā trauksmainajā posmā no Londonas līdz Bahamu salām, pāri Alpiem un caur Stounhendžu.

Katru no grāmatas 250 lapām ar melnbaltām un krāsu fotogrāfijām, kur atainota filmas "Help!" uzņemšana, ir rūpīgi restaurējis pazīstamais eksperts Pols Skellets. Publikācijā iekļauts grupas biogrāfa Saimona Velsa (grāmatas "The Beatles: 365 Days" autors) stāstījums, komentārs un ieskats mūzikā un filmā. 

Par bītliem uzrakstīts daudz grāmatu, bet "Help!" bija pārveides brīdis Džonam, Polam, Džordžam un Ringo. Viņu nākamais albums "Rubber Soul" tiek uzskatīts par būtisku pagriezienu viņu muzikālajā ceļojumā. Patiesās fotogrāfijas ļauj noprast nākamos notikumus.

Projekts jau saņēmis atbalstu no "The Cavern Club", "The Beatles Story Museum", "The British Beatles Fan Club" un virknes arhīviem visā pasaulē.

Džulians Hantlijs, "PledgeMusic" kataloga vadītājs, paziņojis: "Mēs esam ļoti lepni sākt tik prestižu projektu. Bītlu mūzikas cienītāji ir visā pasaulē un ar "PledgeMusic" un "Archivum Publishing" palīdzību mēs ne tikai varēsim sasniegt šo fanu pulku, bet arī varēsim sniegt viņiem unikālu iespēju būt iekļautiem grāmatas īpašajā izdevumā faniem."

Rakstnieks Saimons Velss raksturojis projektu kā "neticamu kolekciju un absolūti nepieciešamu katram bītlu patiesam cienītājam, jo tas dod jaunu ieskatu grupas darbībā un ir būtisks papildinājums "The Beatles" bibliogrāfijā".

Ar "PledgeMusic" palīdzību faniem ir iespēja piedalīties grāmatas veidošanā un tieši piekļūt ekskluzīvam saturam. Fani var tikt iemūžināti ar atsauci grāmatā un viņiem ir iespēja iesniegt savus stāstus grāmatas drukātajam izdevumam. Tiem, kas iepriekš pasūtīs grāmatas ierobežoto fanu izdevumu, ir arī iespēja laimēt prestižo ar rokām darināto "Hofner" basģitāru, kā arī apmeklēt jubilejas pasākumus Liverpūles leģendārajā "Cavern Club" un citās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!