Foto: DELFI

Kultūras ministrija (KM) valdībai piedāvās īstenot visus līdz šim neuzcelto kultūras objektu projektus, no kuriem, ja viņam būtu jāizvēlas, tad priekšroka tiktu dota akustiskās koncertzāles būvēšanai Rīgā, intervijā Latvijas Radio pirmdien sacīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK).

KM valdībai piedāvās īstenot virkni projektu – gan akustiskās koncertzāles, gan laikmetīgās mākslas muzeja, gan vienota sabiedriskā medija ēkas un citus projektus.

Jau vēstīts, ka Covid-19 krīzes laikā radīto zaudējumu kompensēšanai un atbalsta mehānismiem tās pārvarēšanai kultūras nozarē ministrija valdībai lūgs piešķirt 32 miljonus eiro.

Puntulis intervijā Latvijas Televīzijai iepriekš atzina, ka minētais atbalsta plāns tiks iesniegts izvērtēšanai Finanšu ministrijā, jo tajā vēl tiek precizētas nianses par minētā plāna izpildes kritērijiem.

Tomēr Puntulis ieskicēja primāros plāna izpildes pasākumus, proti, minētā nauda tiktu novirzīta zaudējumu kompensēšanai, ka arī atbalsta pasākumiem, kas nepieciešami visas Latvijas kultūrtelpas attīstībai un izaugsmei pēc minētās krīzes pārvarēšanas.

"Protams, lielu daļu no minētās summas veido kompensācijas, bet mums arī jārada visādi atbalsta mehānismi, lai kultūras nozare pandēmijas laikā nevis izdzīvotu, bet arī spētu radīt kaut ko jaunu. Jā, viens no veidiem kā sniegt atbalstu ir valsts pasūtījums visās ar Latvijas kultūru saistītajās nozares," sacīja ministrs.

Jau aprīļa beigās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) solīja atbalsta programmu kultūras nozarei ārkārtējās situācijas laikā un pēc tās. Kariņš toreiz norādīja, ka gadījumā, ja valdības lēmuma dēļ par ārkārtējās situācijas izsludināšanu kāda nozare nevar darboties, attiecīgi tiks meklēts veids, kā tai palīdzēt. Kā piemēru premjers minēja kultūras jomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!