Foto: DELFI

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) pieņēmis lēmumu vienpusēji lauzt 2002. gadā parakstīto Latvijas Kultūras ministrijas un Krievijas Kultūras ministrijas vienošanos par sadarbību kultūrā.

Par to ministrs pavēstījis sociālajā tīklā "Facebook".

"Esmu informējis Ārlietu ministru par šo, aicinot informēt pa diplomātiskajiem kanāliem Krievijas Federācijas Kultūras ministriju," raksta Puntulis.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 24. februārī, Puntulis izplatīja paziņojumu, kurā aicināja māksliniekus izsvērt un rūpīgi pārdomāt nepieciešamību uzstāties Krievijā. Savukārt Latvijas iedzīvotājiem skatīties, klausīties un sekot uzticamiem un pārbaudītiem informācijas avotiem. Puntulis rosināja arī kultūras organizācijas izvietot Ukrainas karogus un pēc iespējas izgaismot savas iestādes Ukrainas karoga krāsās, bet radiostacijās, koncertos un pasākumos atskaņot ukraiņu mūziku.

Jau vēstīts , ka ceturtdienas, 24.februāra, rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!