Foto: Publicitātes foto
Latvijas Universitātē (LU), Nebijušo gadījumu koncertzālē Aspazijas bulvārī 5, 2. decembrī tiks svinēta Latvijas Radio 6 – Latvijas Universitātes radio NABA 15 gadu dzimšanas diena, kas šogad būs veltīta dzejniekam Eduardam Veidenbaumam un viņa 150. jubilejai, portālu "Delfi" informē radiostacijas pārstāvji.

Koncertā vienotu priekšnesumu veidos "Rāva", "Martas asinis", "Čipsis un Dullais", "MMMM", "Tehnikums", "Hipstokrātija", Juris Kulakovs un Ieva Akuratere, kā arī filozofu apvienība "aaafterwork". Vakara gaitā būs vērojama nepieradināta video un dīdžeju programma, visi apmeklētāji dāvanā saņems Radio NABA kalendāru 2018. gadam.

Līdzās ierastajam mūziķu repertuāram koncertā būs dzirdamas kompozīcijas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem gan mūsdienīgos elektroniskos ritmos no ritmiskās orģinālmūzikas izlases "Veidenbaums. Vaidi un gaidi", gan arī klasiskajā Jura Kulakova un Ievas Akurāteres programmā - "Septiņarpus dziesmas" ar Eduarda Veidenbauma vārdiem". Vakara programmu papildinās filozofu apvienība "aaafterwork", kas piedāvās refleksiju "Radio-aktīvais Veidenbaums". Apvienību veido trīs filozofi - Andrejs Balodis, Andris Hiršs un Ainārs Kamoliņš, kuri šī gada ietvaros realizē performatīvu un akadēmisku projektu "Mehāniskais Veidenbaums".

Koncerta norises vieta atrodas ēkā, kur 1925. gada 1. novembrī ar operas "Madame Butterfly" translāciju oficiāli tika atklāts toreizējais Latvijas Pasta un telegrāfa departamenta Rīgas radiofons, savukārt šodien tā ir Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāte, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte, kā arī Latvijas Radio 6 - LU Radio NABA mājvieta.

Pasākuma sākums plkst. 20.00, durvis atvērtas no plkst. 19.30. Ieeja maksa 8 eiro (līdz 5. novembrim jeb pirmajām 100 biļetēm), tuvojoties pasākuma norises datumam biļešu cenas augs. Biļetes pieejamas ticketshop.lv. Sekot notikuma aktivitātēm iespējams Facebook.com.

Radio NABA jubilejas svinīgo aktivitāšu laikā līdz 20. novembrim ikviens var piedalīties fotokonkursā 15x15, šī gada tēma – "Vilnis", izstādes atklāšana 30. novembrī. Savukārt, 1. decembrī visas dienas garumā Radio NABA ēterā būs dzirdama svētku koncertmaratona programma, tiešraidē no studijas, kur uzstāsies 10 muzikālās apvienības, būs dzirdamas īpašas intervijas, reportāžas un sveicieni.

Koncerta norises vieta: Latvijas Universitāte (LU) nebijušo gadījumu koncertzālē Aspazijas bulvārī 5. Tā ir vieta, kur 1925. gada 1. novembrī ar operas "Madame Butterfly" translāciju oficiāli tika atklāts toreizējais Latvijas Pasta un telegrāfa departamenta Rīgas radiofons, savukārt šodien tā ir Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāte, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte, kā arī Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA mājvieta.

Radio NABA pirmo reizi FM viļņos izskanēja 2002. gada 1. decembrī, tapusi ar Latvijas Universitātes un Latvijas radio atbalstu kā atsevišķs Latvijas radio kanāls. No 2015. gada februāra radio NABA var klausīties Rīgā un tās apkārtnē FM 95.8, internetā naba.lv un DAB+.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!