Foto: F64
Nākamnedēļ, 9.februāri, tiks atjaunota Rakstniecības un mūzikas muzeja lasītavas darbība, liecina informācija muzeja mājaslapā.

Lasītava tiks atvērta muzeja pagaidu telpās Tērbatas ielā 75, Rīgā. Ieeja tajā būs no pagalma.

Lasītājiem būs pieejamas vienpadsmit darba vietas ar iespēju izmantot personiskos datorus. Muzeja pārcelšanās dēļ varētu būt kavēta atsevišķu kolekciju vai priekšmetu grupu izsniegšana apskatei uz vietas vai to digitālo kopiju sagatavošana. Muzejs lūdz pasūtījumus plānot pēc iespējas savlaicīgi, kā arī izmantot lasītavas vadītājas Gunas Tučas konsultācijas par iespējamajiem pasūtījumu termiņiem.

Lasītava strādās no pirmdienas līdz ceturtdienai. Tā būs atvērta no plkst.9.30 līdz 17.

Rakstniecības un mūzikas muzeja lasītava iepriekš atradās Pils laukumā 3. Kā ziņots, pēc 2013.gada jūnija traģiskā ugunsgrēka Rīgas pilī, tika nolemts tur esošo muzeju krājumus pārvietot uz pagaidu telpām. 

Rakstniecības un mūzikas muzeja krājuma pārvietošanu uz pagaidu telpām Tērbatas ielā 75 kavēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma pārvešana uz jauno ēku. Muzejam paredzēto telpu atbrīvošana bija atkarīga no tā, cik ātri krājumus varēja uzņemt Gaismas pils.

Līdz 2016.gadam notiek arī Rakstniecības un mūzikas muzeja ēkas rekonstrukcija. Šajā laikā jebkura Latvijas skola, bērnudārzs vai kultūras centrs var uzņemt muzeja ceļojošās nodarbības un ceļojošās izstādes savās telpās. 

Nākamgad muzejs savu darbību plāno atklāt ar izstādi "Dziesma", kurā tiks parādīts dziesmas un dziedāšanas tradīcijas nozīmīgums Latvijas kultūrā. Izstāde iecerēta kā muzeja dāvana Latvijas Republikas 100 gadu jubilejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!