Foto: Publicitātes attēli

Rakstniecības un mūzikas muzejs no 10. janvāra piedāvā jaunu izglītības platformu “Augsim muzejā!”, portālu "Delfi" informēja muzeja pārstāve. Tā veidota kā virtuāla dzīvojamā māja, kurā ir priekšnams, virtuve, viesistaba, darba istaba un pagrabstāvs. Izvēloties konkrētu istabu, lapas apmeklētājam tiek piedāvāts telpai atbilstošs saturs, kā arī mākslinieka Reiņa Pētersona radīta ilustrācija, kurā atdzīvojas priekšmeti no RMM krājuma. Tīmekļa vietnes adrese ir augsimmuzeja.lv, un tā tiks regulāri papildināta ar jaunu saturu.

“RMM izglītības platformas “Augsim muzejā!” mērķauditorija ir visu vecumu cilvēki, kurus spējam ieinteresēt par muzeju un tā pārstāvētajām radošajām nozarēm – literatūru un mūziku, tāpēc arī tai izvēlēts atbilstošs vadmotīvs “Ejam tālāk kopā!”.

Lapā sev nodarbes un izklaidi varēs atrast gan mazākie apmeklētāji no 7 gadu vecuma, gan arī pieaugušie, jo jebkurā vecumā ir interesanti uzzināt ko jaunu. Tāpat šī platforma būs noderīgs rīks skolotājiem, kuri šeit varēs atrast sev noderīgus materiālus – darba lapas, uzdevumus un krāsojamās lapas,” atklāj “Augsim muzejā!” projekta vadītāja Diāna Kaņepa.

Priekšnamā lapas apmeklētājs varēs iepazīties ar mājaslapas saturu un plānotajiem pasākumiem, savukārt pagraba sadaļā varēs lasīt stāstus par muzeja krājuma priekšmetiem, kas saistīti ar rakstniekiem un mūziķiem, kuru vārdi jau ir pazīstami no skolu mācību programmām. Te būs atrodami stāsti par Aspazijas pūra lādi, Māra Čaklā velotrenažieri, Zentas Ērgles rakstāmmašīnu un citiem.

Virtuvē varēs ieskatīties muzeja darba aizkulisēs, kuras ikdienas apmeklētājiem nav redzamas (nodarbību tapšana, izstāžu veidošana, restauratoru darbs u.tml), kā arī gatavot kopā ar radošām personībām – literātiem un mūziķiem un uzzināt jaunas un interesantas ēdienu receptes.

Viesistaba paredzēta ciemiņiem, un tās saturu pamatā veidos stāsti, intervijas un sarunas ar radošām personībām. Pirmajos publicētajos video stāstos varēs noklausīties komponista Jēkaba Nīmaņa atmiņas par mūziku un noklausīties viņa dziesmu par skolu, kā arī uzzināt, kura ir rakstnieces Noras Ikstenas mīļākā bērnības grāmata un kāds ir mākslinieka Kristiana Brektes mīļākais komikss. Viesistabas sadaļā “Orķestra skola” varēs iepazīt dažādus mūzikas instrumentus, apgūt to skaņas un uzzināt vairāk par to vēsturi.

Darbistaba paredzēta radošam darbam, izmantojot jau sagatavotas darba lapas, kas veidotas, iedvesmojoties no muzeja krājumā esošajām bagātībām, kā arī krāsojamās lapas, kuras speciāli “Augsim muzejā!” radījuši latviešu mākslinieki Reinis Pētersons, Agnese Rudzīte, Elīna Brasliņa un citi.

“Vēlamies, lai ar šo apziņu, ka muzejs nesastāv tikai no eksponētās daļas vien, aug mūsu nākotnes apmeklētājs,” stāsta jaunās muzeja izglītības platformas veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!