Foto: F64
Laikus neizstrādāta tehniskā projekta dēļ radušās problēmas vērienīgajā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) rekonstrukcijas projektā, informē Rīgas dome, precīzākas ziņas solot sniegt piektdien.

Rīgas Domes Īpašuma departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Krūkle informē, ka piektdien tiek sasaukts preses brīfings, kurš "veltīts situācijai, kāda izveidojusies ap LNMM galvenās ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 10A restaurāciju, konkursā uzvarējušajai firmai laikus neizstrādājot tehnisko projektu".

Brīfingā piedalīsies Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce.

Jau ziņots, ka vēsturisko muzeja ēku Krišjāņa Valdemāra ielā, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, sagaida vērienīga rekonstrukcija, taču ārēji ēka saglabās savu sākotnējo veidolu. Muzeja apmeklētāji varēs daļēji redzēt ēkas bēniņus, kuros būs aktivitāšu zona mazām izstādēm un pasākumiem. Apmeklētājiem būs pieejams arī ēkas kupols, kurā nokļūšana pašlaik ir neiespējama. No kupola varēs iziet uz jumta terasēm. Rekonstrukcijas rezultātā tiks izbūvētas jumta terases, bet paša jumta konstrukcija netiks mainīta un saglabāsies muzeja ēkas arhitekta Vilhelma Neimaņa dotais jumta konstruktīvais risinājums.
Visbūtiskākā rekonstrukcijas izmaiņa ir saistīta ar apakšzemes apjomu, kas tiks izbūvēts divos līmeņos. Tajā būs trīs savstarpēji savienojamas izstāžu zāles.
Rekonstrukcijas kopējās izmaksas tiek lēstas ap 17 miljoniem latu, ko finansēs no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), Rīgas domes un valsts budžeta.

Saskaņā ar līgumu konkursā par LNMM ēkas restaurāciju uzvarējušajam Lietuvas arhitektu birojam "Processoffice" ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves būvprojekts bija jāizstrādā līdz šā gada janvārim. Būvprojekta izstrādes izmaksas bija plānotas 700 tūkstošu latu apjomā.

Šā gada 1.janvārī bija plānots izsludināt būvniecības konkursu, bet Mākslas muzeja ēkas atjaunošanu sākt februārī, darbus pabeidzot 2014.gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!