Foto: Rīgas dome
Rekonstruēto Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) atvērto durvju dienā apskatījuši aptuveni 125 tūkstoši iedzīvotāju, pastāstīja muzeja pārstāve Anna Balandina.

Trešdien, pēdējā atvērto dienu pasākuma dienā, muzejā paviesojušies aptuveni 15 tūkstoši cilvēku.

Jau ziņots, ka no 12. līdz 16.decembrim muzeja galvenajā ēkā norisinās atvērto durvju dienas, kad var iepazīties ar ēkas atjaunoto veidolu pirms muzeju piepilda mākslas darbi, izstādes un ekspozīcijas. Atvērto durvju dienu dalībniekiem ir iespēja izstaigāt vēsturiskās ēkas četrus stāvus un jauno kupolstāvu ar jumta terasēm, kā arī moderno muzeja jaunbūves apjomu divos pazemes stāvu līmeņos. Ēkas kopējā platība šobrīd ir 8249 kvadrātmetri.

LNMM restaurācijas, rekonstrukcijas un jaunbūves projekta pasūtītājs ir Rīgas domes Īpašuma departaments, projekta autors - "Processoffice" arhitekts Vītauts Biekša (Vytautas Biekša), galvenais būvuzņēmējs - būvkompānija "RE&RE". Rekonstrukcija izmaksājusi 29,8 miljonus eiro, no kuriem Eiropas Savienības fondu finansējums ir 13,051 miljons eiro, bet Rīgas domes finansējums - 16,751 miljons eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!