Foto: DELFI

No studijas "demolēšanas" Latvijas reperu izpildījumā līdz šķēpu laušanai par Krievijas skatuves dīvu Čulpanu Hamatovu - tik koša bija DELFI TV raidījuma "KultūrKlubs" 2022. gada sezona. Šis gads ar uzviju remdēja pandēmijas radīto izsalkumu pēc plaša kultūras notikumu klāsta un deva iespēju sarunām ar sabiedrībā iemīļotām kultūras personībām. Aicinām atskatīties uz dažiem no šī gada spilgtākajiem kultūras notikumiem caur "KultūrKluba" mājīgās studijas kameras objektīvu.

Latviešu kino bums

Neatņemama 2022. gada kultūras dzīves sastāvdaļa bija latviešu kino - rudenī vien pirmizrādes piedzīvoja vairāk nekā 20 vietējo filmu. Sezonas garumā "KultūrKlubā" izzinājām mitoloģiskā trillera "Upurga""Neona pavasaris", kā arī "Māsas" aizkulises, ielūkojāmies seriāla "Krimināllieta iesācējam" tapšanā un pētījām Rīgas Starptautiskā kinofestivāla programmas pērles.

Kopā ar aktieri Andri Keišu, režisoru Matīsu Kažu un komiķi Jāni Skuteli apspriedām filmu "Ūdens garša", un to, kā divu gadu mājsēde sabendējusi teātra skatīšanās kultūru.

Diskutējām arī par starptautiskā kino skandāliem, jautāts, vai komiķim tik tiešām būtu pieļaujams iesist, kā tas notika šīgada "Oskara" balvu ceremonijā, Skutelis atbildēja, ka robežu pārkāpšana humoru padara tik interesantu, viņš arī dalījās ar savu pieredzi, kā pats gandrīz dabūjis pa seju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!