Foto: Publicitātes foto

Atsaucoties Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāja - nodibinājuma Rīga 2014 ielūgumam, Rīgā ieradies mūsdienu tehnoloģiju mākslinieks un dizaineris Francs Fišnallers (Franz Fischnaller), kurš piektdien, 26. oktobrī, plkst.14.00 RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, 206u. auditorijā lasīs publisko lekciju ”Veidojot nākotnes pilsētas virtuālo apvalku”.

Lai gūtu zināšanas par jaunākajām urbānās vides un mediju tehnoloģijām, lekcijā piedalīties plāno arī gaismas festivāla ”Staro Rīga” objektu autori un realizētāji.

Lekcijā tiks apskatīti jautājumi par to, kā tehnoloģija un inovācijas izmaina urbāno telpu, kādas ir tendences pilsētvides reklāmai un citām lielizmēra projekcijām pilsētā, nākotnes iespējām, pilsētvidē ienākot jaunām tehnoloģijām un digitālo saturu integrējot urbānajā vidē. Profesors stāstīs par 3 D projekciju kartēšanu, radot ilūziju par multidimensiālu kustību uz jebkuras virsmas, kā arī par savām idejām, projektiem un izstādēm.

Francs Fišnallers ir mākslinieks un dizainers, kas strādā ar mūsdienu tehnoloģijām, radot un eksperimentējot ar inovācijām, lai radītu arvien interesantākus jaunas formas pilsētvides darbus, izstādes un performances. Viņš regulāri lasa lekcijas vairākās Eiropas universitātēs. Viņa darbi publicēti daudzos preses izdevumos, katalogos un grāmatās.

Plašāk par profesoru un viņa darbiem var uzzināt www.fabricat.com. Lekcijā piedalīties aicināts ikviens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!