Foto: Publicitātes foto
No 2017. gada 28. oktobra līdz 15. novembrim Baltijas valstīs viesosies amerikāņu pētnieks, Pensilvānijas Valsts Universitātes profesors Saimons Dž. Bronners (Simon J. Bronner), kurš ir daudzu starptautiski prestižu monogrāfiju un pētījumu autors kultūras zinātnē un folkloristikā, portālu "Delfi" informē Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāvji.

Profesora vizītes mērķis ir nodrošināt pētniekiem un studentiem Latvijā unikālu iespēju noklausīties slavenā pētnieka idejas un atklājumus, kā arī stiprināt sadarbības saites starp ASV un Baltijas valstīm pētniecības jomā.

Centrālais notikums Saimona Dž. Bronnera viesošanās laikā būs uzstāšanās LKA starptautiskajā zinātniskajā konferencē "Kultūras Krustpunkti XI" 3. novembrī pulksten 11.30 LKA Teātra mājā "Zirgu pasts" ar lekciju "Tradīcijas pārvaldība. Kultūrvides un nacionālās identitātes noteikšana un svinēšana divdesmit pirmajā gadsimtā" (Managing Tradition: Framing and Festing Culture, Locality, and Nationhood in the Twenty-First Century). Profesors atklās trešo konferences dienu, kas būs veltīta transdisciplināriem mākslu pētījumiem. Starptautisko konferences dienu noslēgs diskusija "Grafiti – izaicinājums māksliniekam, sabiedrībai un restauratoram". Konferences un diskusijas ietvaros tiks aktualizēts jautājums par mākslas un huligānisma robežām.

30., 31. oktobrī un 8. novembrī LKA sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un muzeju "Ebreji Latvijā" aicina ikvienu interesentu apmeklēt Saimona Dž. Bronnera vieslekcijas, kas notiks konferences "Kultūras Krustpunkti XI" ietvaros. Lekcijas notiks angļu valodā, un ieeja tajās ir bez maksas.

30. un 31. oktobrī plānotas piecas vieslekcijas par tradīciju, muzejiem un festivāliem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Konferenču centra D daļā:

30. oktobrī no pulksten 10.00 līdz 16.00 notiks trīs vieslekciju cikls ar tēmu "Darba "Tradīciju skaidrojums: tautas uzvedība modernā kultūrā" analīze un skaidrojums" (Breaking down the "Explaining Traditions: Folk Behavior in Modern Culture"). Pieteikšanās vieslekcijai elektroniski līdz 26. oktobrim šeit.

31. oktobrī no pulksten 15.00 līdz 16.30 notiks vieslekcija "Tautas muzeju analīze, balstoties uz darbu "Tautas muzeju atmoda" (Folk museum analysis based on essay "Folk museums redux"). Pieteikšanās vieslekcijai elektroniski līdz 26. oktobrim šeit.

31. oktobrī no pulksten 17.00 līdz 18.30 notiks vieslekcija "Tautas festivāli un izpildītāja māksla" (Folk festivals and performing folk arts). Pieteikšanās vieslekcijai elektroniski līdz 26. oktobrim šeit.

8. novembrī pulksten 18.00 muzejā "Ebreji Latvija" notiks vieslekcija "Ebreju joki interneta vidē (Strīdi un diskusijas ap jokiem par ebreju tautu, kas atrodami interneta vidē)" (The Jewish Joke Online. (Looks at the controversies over Jewish jokes when they go public online)). Pieteikšanās vieslekcijai elektroniski līdz 3. novembrim šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!