Foto: PantherMedia/Scanpix

12. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 20.30 Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, 11. novembra krastmalā 35, Rīgā, Krievijas filozofiski literārā "Logos" ("Логос") prezentācija un tikšanās ar žurnāla galveno redaktoru Valēriju Anašvili. Tikšanās notiks krievu valodā. Ieeja bezmaksas.

"Logos" ir Krievijas vienīgais neatkarīgais filozofiski literārais žurnāls, kas iznāk nepārtraukti jau 24 gadus, un ir izdoti vairāk nekā simts numuri. Sākot ar pirmajiem numuriem, kas veltīti, galvenokārt, fenomenoloģijai, līdz pat mūsdienām "Logos" ir atspoguļojis aktuālas, svarīgas un reizēm negaidītas tēmas, kuras piesardzīgi apiet citi akadēmiskie izdevumi, stāsta tikšanās rīkotāji.

Īpaši akcentēti tiek pagājušā gada pēdējie numuri: "Cinema studies", kur bija apskatīta tēma par tā saukto "slikto kino" fenomenu un "Game studies", kurā analizēti videospēļu teorijas aspekti. Žurnāla publikācijās autori ir rosinājuši domāt par dažādām tēmām, kas skar mūsdienu skatījumu uz spekulatīvo reālismu, filozofiju, sporta teoriju, kognitīvā kapitālisma teoriju utt.

"Logos" ir žurnāls plašai publikai, kurā sev interesējošus rakstus atrod gan erudīti zinātnieki, gan lasītāji, kuri interesējas par mūsdienu filozofiju, masu kultūru un starpdisciplināro jomu līdzāspastāvēšanu, stāsta pasākuma rīkotāji.

Valērijs Anašvili (Валерий Анашвили) ir filozofs, filozofiski literārā žurnāla "Logos" galvenais redaktors un dibinātājs, Ekonomikas augstskolas Filozofijas fakultātes Kulturoloģijas nodaļas kultūras katedras vadītājs un  I. Gaidara politiskās ekonomikas institūta izdevniecības galvenais redaktors, lasījis lekcijas par kultūru un mākslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!