No 25. līdz 29.maijam Rīgā uzturēsies Francijas flotes kuģis "Latouche-Treville", portālu "Delfi" informē Francijas vēstniecības Latvijā pārstāvji.
Kuģa ierašanās Rīgā notiek Francijas un Latvijas jūras spēku sadarbības ietvaros un iekļauta arī festivāla "Francijas pavasaris" norisē. "Latouche-Treville" ir pretzemūdeņu fregates tipa kaujas kuģis, kura galvenais uzdevums ir nodrošināt lidmašīnu bāzes kuģu pretzemūdeņu aizsardzību. Fregati "Latouche-Treville", vienu vai kādas Apvienoto spēku grupas sastāvā, var izmantot ūdeņos, kuros pastāv gaisa uzbrukumu draudi.

139 metrus garais kuģis "Latouche-Treville", kas spēj pārvadāt vairāk nekā 4000 tonnu kravas, tika nodots ekspluatācijā 1990. gada 16. jūlijā. Tas ir aprīkots ar uztveršanas iekārtām un spēcīgiem ieročiem, kas ļauj ātri identificēt un neitralizēt apdraudējumu. Uz kuģa atrodas arī LYNX tipa helikopters.

Kuģi būs iespējams apskatīt sestdien, 26.maijā, un svētdien, 27.maijā, no plkst.9 līdz plkst.12 un no plkst.14 līdz plkst.17. Pirmdien, 28.maijā, pulksten 15:00 Daugavas krastmalā pie Prezidenta pils tiks atklāta piemiņas plāksne Francijas jūras kapteinim Brisonam, kura komandētie Francijas un Lielbritānijas karakuģi palīdzēja nosargāt Latvijas neatkarību. Atklāšanas ceremonijā piedalīsies "Latouche-Treville" apkalpe un Latvijas jūras spēku pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!