Foto: Publicitātes foto
"Staro Rīga 2011" laikā Vecrīgā, Skārņu ielā 9, darbosies gaismas objekts, kur ikviens festivāla apmeklētājs varēs pats ar savu balsi radīt mūzikas, gaismas un attēlu spēli, portālu "Delfi" informē projekta realizētāji biedrība "I Did It".

Iedzīvotāji tiks aicināti runāt savdabīgā aparātā – "Fonoskopā". Ierīce balsi pārveidos par gaismas un attēlu spēli uz nama sienas, līdztekus vienkārši teikts vārds vai kliedziens pārvērtīsies Riharda Vāgnera "Valkīru" lidojuma melodijā.

Dažādās gaismās un krāsās - 20. gadsimta sākuma melnbaltā kino kadros - uz nama sienas mītiski parādīsies arī pašas valkīras. Par to parūpēsies videomākslinieks Mikus Meirāns.

Projekta norises vietā varēs arī iepazīties ar savdabīgo "Fonoskopa" stāstu – izrādās Vāgners, savulaik dzīvodams Rīgā esot piedzīvojis lidojumu, kuru var saskatīt tikai lietojot "Fonoskopu". Varbūt tā ir tikai fantāzija, bet tikpat iespējams, ka lidojums ir pavisam īsts.

Ja apmeklētājiem neraisīsies pašiem savs sakāmais "Fonoskopam", "Baltcom" būs parūpējies par suflieri – uz ekrāna tiks attēloti novēlējumi Latvijai, kurus ikkatrs varēs skaļi un pārliecinoši paust.

"Vēl līdz 16. novembrim ikviens var piedalīties konkursā "Tavs novēlējums Latvijai – Tava balss Fonoskopā!" "Baltcom" draugiem.lv un Facebook profilos. Iesūtītie vēlējumi kļūs par daļu no projekta, turklāt katrā sociālo mediju portālā pirmo 50 citātu autoru vidū izlozēsim 10 dāvanu kartes 15 latu vērtībā, bet tā vēlējuma autors, kurš būs saņēmis vislielāko balsu skaitu, iegūs dāvanu karti 50 latu vērtībā. Mūsuprāt, ikvienam vārdam un domai ir spēks. Latvijai pašlaik ir vajadzīgas tieši pozitīvas domas – jo to, ko mēs vēlam savai valstij, mēs vēlam arī paši sev un saviem tuviniekiem," skaidro Miks Kārkliņš, "Baltcom" rīkotājdirektors.

"Fonoskops" no 17. līdz 20. novembrim Skārņu ielā 9 darbosies katru vakaru no plkst.18:00 līdz plkst.23:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!