Foto: LETA

Svētdien, svinot Pirmās Lieldienas, Rīgā notiks ne tikai koncerti, bet arī dažādas svētku aktivitātes, liecina informācija Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā "www.kultura.riga.lv".

No plkst.10 līdz 19 pie Bastejkalna darbosies jautrās Lieldienu šūpoles, no plkst.12 līdz 17 šūpošanās prieki un Lieldienu tirdziņš būs baudāms Mežaparkā, bet Rīgas Jūgendstila muzejā plkst.12 sāksies bērnu rīts "Pavasara pasakas".

Tāpat svētku pasākumi notiks kultūras un atpūtas centrā "Imanta", kur no plkst.14 varēs baudīt koncertu, radošās darbnīcas, Lieldienu spēles un rotaļas. Koncertā piedalīsies deju kolektīvs "Imanta" un "Mazais Andžiņš", folkloras kopa "Silavoti" un kokļu ansamblis "Kārta", bet plkst.16 Mazajā ģildē notiks koncerts "Lieldienas kokļu skaņās", kurā piedalīsies kokļu ansamblis "Kokļu klubs", tenors Jānis Kurševs, akordeonists Marko Ojala, sitaminstrumentālists Jānis Špacs un tautas deju ansamblis "Līgo".

Šodien no plkst.12 līdz 15 Lieldienas tiks svinētas arī Rīgas Porcelāna muzejā, kur bēriem tiks rīkotas spēles un atjautības uzdevumi, kā arī darbosies porcelāna olu un olu trauciņu apgleznošanas darbnīca, bet Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst.11 līdz 16 notiks pasākums "Seno dienu tradīcijas mūsdienu atspulgā", kura laikā paredzēta olu krāsošana, ripināšana un olu kaujas, šūpošanās un spēles bērniem, rotaļas un danči kopā ar folkloras kopām "Zvīgzna" un "Kokle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!