Foto: Māris Morkāns
Kinoteātra "Splendid palace" Lielajā zālē 17. jūnijā pulksten 19 būs otrā tikšanās ar krievu kinokritiķi, žurnālistu, radio raidījumu vadītāju Antonu Doļinu.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, tikšanās tēma šoreiz būs "75. Kannu kinofestivāla rezultāti". Jau ziņots, ka Kannu kinofestivāls notika no 17. līdz 25. maijam. Pats Doļins nesen ir atgriezies no kinofestivāla un skatītājus gaida stāstījums par pamatprogrammas filmām.

Pasākums notiek festivāla "Botānika" jaunā projekta "Kultūras praktikums" ietvaros, kurā visu gadu Latvijā par aktuālām kultūras un sabiedrības attīstības tēmām runās populāri kulturoloģijas, politoloģijas un socioloģijas eksperti un viedokļu līderi.

Būdams viens no retajiem Krievijas kinokritiķiem Kannu kinofestivālā, Antons Doļins cieši vēroja kino procesu apokalipses laikā un izdarīja secinājumus, par kuriem labprāt pastāstīs tikšanās laikā "Splendid Palace".

"Ikviens liels kinofestivāls ir ļoti sarežģīts mehānisms. Šajā sarunā mēs mēģināsim izprast un atklāt šā pasākuma vietu pasaules kultūras telpā. Deivids Kronenbergs, Kirils Serebreņņikovs, brāļi Dardēni, Toms Krūzs, Sergejs Lozņica un Tilda Svintone – tie ir tikai daži no varoņiem, par kuriem tiks runāts tikšanās laikā," vēsta organizatori.

Pasākums notiks krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Antons Doļins ir krievu žurnālists, kinokritiķis, radioraidījumu vadītājs, kino apskatnieks televīzijas raidījumā "Večerņij Urgant", kas tika raidīts Pirmajā kanālā (2012—2020), žurnāla "Isskustvo kino" galvenais redaktors (2017—2022). Džima Džārmuša, Larsa fon Trīra, Roja Andersona un citu izcilu kinopasaules personību daiļradei veltītu grāmatu autors. 2022. gada februāra beigās uz laiku pārcēlās dzīvot uz Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!